PALEO KOCSONYA


Paleo kocsonya
Paleo kocsonya

A kocsonya önmagában is megállja a helyét a paleo étrendben, azért nem árt néhány dologra odafigyelni. Például hogy nem eszel hozzá kenyeret. Maximum karfiolkenyeret 🙂 Nagyon nem tudod elrontani. A paleo kocsonya receptje.

Hozzávalók 8 tálhoz:

  • 1 közepes méretű csülök

  • 1 db közepes méretű disznóláb (köröm)

  • 250-300 g sertésbőr, ha tudsz szerezd be a malac fülét és farkát

  • só,  szemes bors

  • 1 egész fej hagyma

  • 5 gerezd fokhagyma

  • 1 db sárgarépa és fehérrépa (opcionális)

  • babérlevél

A paleo kocsonya elkészítése lépésről lépésre:

  1. A csülköt, disznólábat, bőrt (miután kicsit leperzselted a szőrét) tedd egy nagy fazékba.

  2. Tedd hozzá a megpucolt egész fej hagymát, a fokhagymát, ha gondolod a répákat.

  3. Öntsd fel annyi vízzel hogy ellepje és kezd el főzni.

  4. Ha felforrt (közben szedd le a habot) sózd meg és mehet hozzá a szemes bors, babérlevél

  5. Nagyjából 5-6 órán keresztül főzd, kis lángon, ne forrjon, de azért bugyogjon.

  6. Közben időnként szedd le a habot.

  7. Az 5-6 óra elteltével szedd ki a húsokat, azokat majd csontozd ki, a bőrkét és a többit.

  8. Hagyd kihűlni, beteheted egy hideg vizes lavorba.

  9. Szedd le a tetején felgyülemlő zsírt, hogy szép tiszta kocsonyát kapj a végén, ezt többször megteheted.

  10. Szűrd át a levet szűrőn illetve valami olyan rongyon, amit nem sajnálsz viszont átmegy rajta a lé. Használhatsz papírtörölközőt is.

  11. Adagold ki a húsokat, bőrkét és öntsd rájuk a már megszűrt levet.

  12. Tedd ki az ablakba, erkélyre (amid van), vagy a hűtőbe.

Jó étvágyat hozzá!

Paleo kocsonya
Paleo kocsonya


Szólj hozzá!

tizenöt − kettő =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com