Korhelyleves

Korhelyleves paleo módon

A szilveszter nem szilveszter egy jó korhelyleves nélkül. Persze nem csak szilveszterkor eheted. Füstölt hús, kolbász és savanyú káposzta. Íme a korhelyleves receptje.

A korhelyleves hozzávalói

  • 2 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál liba vagy mangalicazsír
  • 4 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 3-4 db babérlevél
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1,5 liter víz
  • 8 szem bors
  • 200 g füstölt oldalas, darabolva
  • 300 g savanyú káposzta
  • 150 g szárazkolbász, felkarikázva
  • 100 g totu krém és 1-2 evőkanál citromlé (opcionális)

A korhelyleves elkészítése

  1. A vöröshagymát a zsíron párold üvegesre.
  2. Add hozzá a fokhagymát és a babérlevelet.
  3. Hintsd meg a fűszerpaprikával, öntsd fel a vízzel, tedd bele a szemes borsot és az oldalast.
  4. Fedő alatt főzd puhára.
  5. A főzési idő vége előtt 1 órával add hozzá a hideg vízben átmosott káposztát.
  6. Mikor az oldalas és a káposzta is puha már mehet bele a felkarikázott kolbász, majd forrald még 5 percig. Valószínűleg plusz sózást nem fog igényelni a korhelyleves.

Tálaláshoz ha gondolod keverd ki a totu krémet a citromlével, – jól fogja helyettesíteni a tejfölt – és tedd a korhelylevesre. Az egész étel úgy 2 óra alatt készül el.

Próbáld ki Te is ezt a korhelyleves receptet!

korhelyleves
korhelyleves

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com