Szereted a rántott csirkemellet? És a palacsintát? Akkor készítsd el a csirkemellet palacsintatésztába forgatva. Ráadásul nem hagyományos búzalisztes, tejes tésztába, hanem a zöldbanán liszt palacsinta tésztájába. Íme a palacsinta tésztába forgatott csirkemell receptje:
Hozzávalók:
-
3 tojás
-
6 evőkanál zöldbanánliszt
-
egy csipet só a palacsintatésztába + só a húsokhoz
-
2 dl víz
-
4 szelet csirkemell
-
kókuszzsír a sütéshez
A palacsinta tésztába forgatott csirkemell elkészítése:
-
Üsd fel a tojásokat
-
Add hozzá a 6 evőkanál zöldbanán lisztet
-
Öntsd rá a 2 dl vízet
-
Egy csipet sót is tegyél még hozzá
-
Keverd össze csomómentesre
-
A húst mosd meg, vágd fel, kicsit klopfold ki és sózd meg
-
Hevíts fel annyi kókuszzsírt egy edénybe, hogy legalább félig ellepje a csirkemelleket
-
Márts a palacsintamasszába a csirkemelleket és süsd aranybarnára. A panír ropogós legyen a hús pedig süljön át és szaftos maradjon
Tálalhatod párolt zöldséggel, édesburgonyával. A maradék tésztából süss palacsintát. A receptjét ITT találod.
Próbáld ki Te is a palacsinta tésztába forgatott csirkemell receptjét!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: