Egészséges, finom, és még a fogyókúrába is beilleszthető palacsinta? Igen, létezik ilyen is. Ezt a mandulaliszt palacsintát akkor is eheted, ha laktóz- vagy gluténérzékeny vagy, és fogyókúra esetén sem kell feltétlenül lemondanod az édes ízekről. Íme a mandulaliszt palacsinta receptje:
A mandulalisztes palacsinata hozzávalói:
200 g mandulaliszt
2 tojás
1,5 dl mandulatej vagy víz
fél mokkáskanálnyi fahéj
1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vaníliaőrlemény
fél mokkáskanálnyi só
csipetnyi szerecsendió
kókuszzsír a sütéshez
A mandulaliszt palacsinta elkészítése:
Mixerrel vagy habverővel keverd föl a tojásokat, add hozzá a mandulalisztet, a fahéjat, a sót, a szerecsendiót és a vaníliát. Öntsd hozzá a mandulatejet vagy a vizet is, és keverd simára.
Evőkanálnyi kókusz- vagy olívaolajjal hevítsd föl a palacsintasütőt, majd kisebb adagokban süsd ki a palacsintákat. Mindkét oldalukat kb. 2-2 percig süsd.
A mandulaliszt palacsinta nem az a tekerhető palacsinta, így ezt a palacsintát tálalhatod gyümölccsel, vagy cukormentes lekvárral leöntve.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNemTovábbi információ