Egy igazi hagyományos magyar étel a körömpörkölt. Általában főtt burgonyával tálalják, de én helyette az édesburgonyát javaslom és ehetsz hozzá még csalamádét, esetleg csemegeuborkát. Íme a körömpörkölt receptje:
Hozzávalók:
-
2 evőkanál mangalicazsír
-
~5 dkg húsos szalonna
-
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
-
~ 2 kg sertésköröm (darabolt)
-
1 zöldpaprika, karikázva
-
1 paradicsom, felkockázva
-
~ 5 dl víz
-
só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény
A körömpörkölt elkészítése:
-
A zsíron pirítsd meg a hagymát és a szalonnakockákat.
-
Add hozzá a sertéskörmöt és pirítsd pár percig minden oldalán.
-
Tedd hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, a sót, a borsot és a köményt.
-
Öntsd fel a vízzel és szórd meg a fűszerpaprikával.
-
Lassú tűzön, lefedve főzd puhára. Kb. 2,5 óra alatt puhul meg teljesen. Időnként pótold a vizet ha szükséges. Akkor jó, amikor már a hús leválik a csontokról.
A körömpörköltet hagyományosan főtt burgonyával találjak, de én helyette inkább az édesburgonyát javaslom és ehetsz hozzá még csalamádét, esetleg csemegeuborkát is.
Próbáld ki Te is a körömpörkölt receptjét Te is!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: