KÖRÖMPÖRKÖLT ÉDESBURGONYÁVAL, CSALAMÁDÉVAL


körömpörkölt
Körömpörkölt

Egy igazi hagyományos magyar étel a körömpörkölt. Általában főtt burgonyával tálalják, de én helyette az édesburgonyát javaslom és ehetsz hozzá még csalamádét, esetleg csemegeuborkát. Íme a körömpörkölt receptje:

 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál mangalicazsír

  • ~5 dkg húsos szalonna

  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva

  • ~ 2 kg sertésköröm (darabolt)

  • 1 zöldpaprika, karikázva

  • 1 paradicsom, felkockázva

  • ~ 5 dl víz

  • só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény

A körömpörkölt elkészítése:

  1. A zsíron pirítsd meg a hagymát és a szalonnakockákat.

  2. Add hozzá a sertéskörmöt és pirítsd pár percig minden oldalán.

  3. Tedd hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, a sót, a borsot és a köményt.

  4. Öntsd fel a vízzel és szórd meg a fűszerpaprikával.

  5. Lassú tűzön, lefedve főzd puhára. Kb. 2,5 óra alatt puhul meg teljesen. Időnként pótold a vizet ha szükséges. Akkor jó, amikor már a hús leválik a csontokról.

A körömpörköltet hagyományosan főtt burgonyával találjak, de én helyette inkább az édesburgonyát javaslom és ehetsz hozzá még csalamádét, esetleg csemegeuborkát is.

Próbáld ki Te is a körömpörkölt receptjét Te is!


körömpörkölt
Körömpörkölt

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:






Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com