Kofta zöldségnyárson


kofta
Kofta zölségnyárson

Ismered a kofta nevű indiai ételt? Ehhez az ételhez néha ázsia citromfüvet, más néven citromnádat használnak. Ehelyett most próbáljuk ki friss zöldségekkel, sárgarépával és újhagymával. Íme a kofta zöldségnyárson receptje:



Hozzávalók:

  • 2 szál újhagyma

  • 1 vékony sárgarépa

  • ~400 g darált marhahús vagy sertéshús, vagy vegyesen

  • só, bors

  • 1 tk. reszelt citromhéj

  •  1 ek. aprított friss mentalevél

  •  1 tk. őrölt római kömény

  • 1/2 tk. őrölt koriander

  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva

  • csipet csili

  • 1 ev. kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez

  • A körethez: 1 padlizsán karikákra vágva, de bármilyen zöldségköret jó hozzá (kivéve normál burgonya)

A kofta zöldségnyárson elkészítése:

  1. Az újhagyma fehér végéről vágd le a gyökérrészt, és a zöld részéről is picit vágj le.

  2. A sárgarépát pucold meg és vágd vékony csíkokra.

  3. A darált hús keverd össze a citromhéjjal, fűszerekkel.

  4. Nyomkodj egy-egy adag húsmasszát a répára, és az újhagyma nyársra. Tedd őket egymásra egy kizsírozott tepsiben.

  5. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süsd meg a koftát.

  6. Közben készítsd el a köretet. A padlizsánt fűszerezd tetszés szerint és süsd ki serpenyőben egy kis olajon.

Próbáld ki Te is ezt a kofta receptet!


kofta
Kofta zöldségnyárson

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

öt × négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com