Alaszkai tőkehalfilé recept


Alaszkai tőkehalfilé recept
Alaszkai tőkehalfilé recept

Egy szuper alaszkai tőkehalfilé recept, az alaszkaitőkehal-pástétom zellerkéregben. Egytálétel, mely vendégeknek vagy hétvégén ebédre is jó.

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g alaszkai tőkehal kockákra vágva

  • 400 g zeller

  • 1 póréhagyma, karikákra vágva

  • 250 g gomba, kockázva

  • 1 tk kapor

  • 1 ek. aprított petrezselyem

  • só, bors

  • 1 ek. kókuszliszt

  • 1,5 kókusztej

  • 2 ek. friss citromlé

  • 2 tojás

Alaszkai tőkehalfilé recept elkészítése:

A zellert vízgőzben párold puhára. A zsiradékon dinszteld meg a póréhagymát és a gombát. Add hozzá a felkockázott halat, a kaprot, a petrezselymet, sózd, borsozd. Fedd le és néhány percig párold. Szórd meg a kókuszliszttel és keverd bele a kókusztejet. Utóbbiból 1-2 evőkanálnyit tegyél hozzá a zellerpüréhez. Facsarj bele egy kis citromlevet, majd oltsd el a lángot alatta.

A puhára párolt zellert két tojással, sóval, borssal, és a félretett 1-2 kanálnyi kókusztejjel turmixold össze. Egy tűzálló tál aljára tedd a halragut és simítsd rá a zellerpürét és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 45-50 percig. Ha a sütődnek van grill funkciója, akkor érdemes használnod az utolsó pár percben.

Próbáld ki Te is ezt az alaszkai tőkehalfilé receptet, az alaszkaitőkehal-pástétomot zellerkéregben.


Alaszkai tőkehalfilé recept
Alaszkai tőkehalfilé recept

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com