Ismered a gazpacho-t? Tudod a spanyol zöldségleves. Ehhez a leveshez minden összetevőt megtalálsz itthon is, és ráadásul jó minőségben.
Hozzávalók:
-
1 liter friss paradicsomlé ( 1 kg érett paradicsom + kb. 2 dl víz)
-
3 szál újhagyma karikákra vágva
-
1 zöldpaprika, magháza nélkül felkockázva
-
fél kígyóuborka kockákra vágva
-
1 gerezd fokhagyma, aprítva
-
2 evőkanál friss citrom leve
-
1 kis csokor petrezselyemzöld levele
-
só, bors
A gazpacho elkészítése:
Tedd a paradicsomokat forró vízbe és kb. 1 percig hagyd benne. Mikor kicsit kihűlt a víz (vagy nyugodtan hűtsd le), húzd le a héjukat és darabold fel. Turmixold össze botmixerrel vagy turmixgépbe tedd és ott a vízzel. A simára turmixolt paradicsomléhez add hozzá a többi alapanyagot és turmixold tovább. Készítheted egészen simára vagy lehet darabosan is, ahogy szereted. Az így elkészített levest tálald.
Igazi kánikulára való leves, amelyet jégkockával is kínálhatsz.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: