GAZPACHO


gazpacho
Gazpacho

Ismered a gazpacho-t? Tudod a spanyol zöldségleves. Ehhez a leveshez minden összetevőt megtalálsz itthon is, és ráadásul jó minőségben.




Hozzávalók:

  • 1 liter friss paradicsomlé ( 1 kg érett paradicsom + kb. 2 dl víz)

  • 3 szál újhagyma karikákra vágva

  • 1 zöldpaprika, magháza nélkül felkockázva

  • fél kígyóuborka kockákra vágva

  • 1 gerezd fokhagyma, aprítva

  • 2 evőkanál friss citrom leve

  • 1 kis csokor petrezselyemzöld levele

  • só, bors

A gazpacho elkészítése:

Tedd a paradicsomokat forró vízbe és kb. 1 percig hagyd benne. Mikor kicsit kihűlt a víz (vagy nyugodtan hűtsd le), húzd le a héjukat és darabold fel. Turmixold össze botmixerrel vagy turmixgépbe tedd és ott a vízzel. A simára turmixolt paradicsomléhez add hozzá a többi alapanyagot és turmixold tovább. Készítheted egészen simára vagy lehet darabosan is, ahogy szereted.  Az így elkészített levest tálald.

Igazi kánikulára való leves, amelyet jégkockával is kínálhatsz.

gazpacho

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:









Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com