Karfiolkrokett

karfiolkrokett
Karfiolkrokett házi majonéz mártással

Finom ropogós karfiolkrokett házi majonéz mártással. Ezt diétában is megeheted. A karfiolkrokett nagyon ízletes, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz.. Hidegen, majonézmártásba mártogatva kánikulában mindig jólesik. Ime a karfiolkrokett receptje:




Hozzávalók:

  • ~400-500 g karfiol (tisztított súly)

  • 4 tojás

  • 0,5 dl kókusztej

  • 2 ev. kókuszliszt

  • 2 ev. szezámliszt

  • 1 csokor aprított petrezselyem

  • kókuszzsír a sütéshez

A karfolkrokett elkészítése:

  1. A karfiolt főzd meg puhára, majd várj míg kihűl. Vágd kb. 1 cm-es darabokra. Tedd egy tálba.

  2. Add hozzá a tojásokkal kikevert kókusztejet.

  3. Add hozzá a liszteket, a petrezselymet és sózd meg.

  4. Egy nagy serpenyőben hevíts kókuszzsírt, annyit hogy úgy félig ellepje a karfiolkroketteket.

  5. Süsd addig míg mindkét oldala szép aranybarna nem lesz.

Melegen és hidegen is egyaránt finom. Készíts hozzá mártogatósként házilag majonézt.

Próbáld ki Te is ezt a karfiolkrokett receptet!

karfiolkrokett
Karfiolkrokett házi majonéz mártással

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com