Céklakrémleves


Céklakrémleves
Céklakrémleves kókusztejszínnel, pirított kókuszchipsszel

A cékla egy szuperzöldség, ami egészséges és még finom is. Tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, és felturbózza az immunrendszered. Mivel nagyon kalóriaszegény, akkor is kiváló, ha diétázol. Készítsünk belőle krémlevest kókusztejszínnel és pirított céklachipsszel. Íme a céklakrémleves receptje:



Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb  cékla

  • kókuszzsír

  • 1 ek reszelt gyömbér

  •  só, bors ízlés szerint

  • ~400 ml víz

  • ~100 ml kókusztejszín

  • szerecsendió ízlés szerint

  • ~20 g pirított kókuszchips

A céklakrémleves elkészítése:

  1. Vágd le a céklák két végét, majd egyesével csomagold őket alufóliába, és 180°C-os sütőben süsd őket 40 percig, vagy amíg meg nem puhulnak. Ha már késznek ítéled, hámozd meg, és kockázd fel a céklákat.

  2. A felkockázott céklákat tedd egy közepes méretű lábosba. Adj hozzá egy evőkanál kókuszzsírt, a lereszelt gyömbért, majd alacsony lángon párold egy-két percet. Sózd-borsozd (viszonylag sok só kell hozzá, a cékla nagyon elnyeli – célszerű főzés közben folyamatosan utánasózni, ha sótlannak érzed), majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzd még, hogy elég puha legyen, hogy össze tud turmixolni.

  3.  Add hozzá a kókusztejszínt, és turmixold addig, amíg szép sima lesz. Reszeljünk bele szerecsendiót, majd az egészet melegítsük össze egyszer.

  4. Tálald melegen pirított kókuszchipsszel díszítve.

Próbáld ki Te is ezt a céklakrémleves receptet kókusztejszínel, pirított kókuszchipszel.


Céklakrémleves
Céklakrémleves kókusztejszínnel, pirított kókuszchipsszel

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

tizennyolc − 9 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com