
Egy finom epres-rebarbarás pite ebédre vagy vacsorára? Íme az epres-rebarbarás pite receptje:
Hozzávalók:
-
4 db M-es tojás
-
50 ml víz
-
50 g lágy kókuszzsír
-
50 g eritrit
-
1 csomag Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt,útifű maghéj liszt, paleolit éléskamra sütőpor)
-
~400 g eper felkockázva
-
~250 g rebarbara 2 cm-es kockákra vágva
Az epres rebarbarás pite elkészítése lépésről lépésről:
-
Az epret és a rebarbarát tisztítsd meg és vágd fel kb. 2cm-es darabokra. Pici eritrittel szórd meg és kb. 15 percet hagyd állni. Közben készítsd el a tésztát.
-
A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz add hozzá a vizet, a citromlevet, a kókuszzsírt és az eritritet. Jól keverd össze.
-
Szórd hozzá a lisztkeveréket és jól gyúrd át.
-
Pihentesd 20 percet hűtőben.20 perc után a hűtőből kivéve gyors mozdulatokkal gyúrd át újra.
-
Vágd ketté, felezd el és nyújtsd ki az egyik felét és tedd egy formába.
-
Halmozd rá az epret és a rebarbarát.
-
A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtsd (érdemes ezt is két folpack közt), és ujjnyi vastagságú csíkokra vágd.
-
A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen, felváltva, a pite tetejére rakd. Egy-egy párhuzamos csík közt kb. 2 cm távolság legyen. A csíkok végeit a pite szélével nyomkodd össze.
-
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.
Próbáld ki ezt az epres rebarbarás pite receptet Te is!
