Édesburgonya tócsni tepertőkrémmel, lilahagymával

Édesburgonya tócsni
Édesburgonya tócsni

Szereted az édesburgonyát? Készítsünk most belőle tócsnit, liszt hozzáadása nélkül, tepertőkrémmel és lilahagymával. Íme az édesburgonya tócsni receptje:

Hozzávalók:

Az édesburgonya tócsnihoz:

  • ~500 g édesburgonya

  • 2 tojás

  • só, bors

A tepertőkrémhez:

  • 250 g tepertőkrém

  • 1 ek. mustár

  • só, bors

  • 1 fej lilahagyma, aprítva illetve díszítéshez karikákra vágva

  • 1 gerezd fokhagyma

  • majoránna

  • 1 tk. balzsamecet

Az édesburgonya tócsni elkészítése:

Hámozd meg az édesburgonyát és főzd meg.

Ha megfőtt és kihűlt, add hozzá a tojásokat, sózd, borsozd. Egy lágy masszát fogsz kapni. Kanállal sütőpapírral bélelt tepsire korong formákat tegyél a masszából.

180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.

A tepertőkrémhez a tepertőt a többi hozzávalóval botmixerrel keverd össze.

Amikor kihűlt az édesburgonya tócsni, kend meg egy kiskanálnyi tepertőkrémmel és tegyél a tetejére a karikára vágott lilahagymából.

Próbáld ki Te is az édesburgonya tócsni receptjét!

Édesburgonya tócsni
Édesburgonya tócsni

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com