Szereted a fasírtot, de nem szeretnél olajban sült marhahúsból vagy sertéshúsból készült gombócokat fogyasztani? Akkor a “vegetáriánus” változatot (brokkoli fasírt) Neked találtak ki. Sült édesburgonya chipsszel tálald. Próbáld ki Te is a brokkoli fasírtot sütőben sütve!
Hozzávalók:
-
400 g brokkoli
-
2 db tojás
-
1 púpozott evőkanál tökmagliszt
-
4-5 evőkanál szezámmagliszt (érzésre igazából)
-
2-3 evőkanál szezámmag
-
só, bors
-
szerecsendió
-
kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
-
2 db édesburgonya
A brokkoli fasírt elkészítése lépésről lépésre:
-
A brokkoli szárának keményebb, fásabb végeit vágd le és dobd ki.
-
A brokkoli rózsákat és a lágyabb szárrészeket aprítógépben egész finomra daráld le.
-
Tedd át egy tálba, add hozzá a tojásokat, a tökmaglisztet, a szezámmaglisztet és a szezámmagot.
-
Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót.
-
Pucold meg az édesburgonyát és vágd vékony szeletekre.
-
Tegyél egy kis kókuszzsírt vagy olívaolajat a brokkoli fasírtra és az édesburgonyákra.
-
Előmelegített sütőben süsd kb. 15-20 percig.
Kitűnő lehet ebédre, vacsorára.
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: