BROKKOLI FASÍRT

Brokkoli fasírt
Brokkoli fasírt

Szereted a fasírtot, de nem szeretnél olajban sült marhahúsból vagy sertéshúsból készült gombócokat fogyasztani? Akkor a “vegetáriánus” változatot (brokkoli fasírt) Neked találtak ki. Sült édesburgonya chipsszel tálald. Próbáld ki Te is a brokkoli fasírtot sütőben sütve!




Hozzávalók:

  • 400 g brokkoli

  • 2 db tojás

  • 1 púpozott evőkanál tökmagliszt

  •  4-5 evőkanál szezámmagliszt (érzésre igazából)

  • 2-3 evőkanál szezámmag

  • só, bors

  • szerecsendió

  • kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez

  • 2 db édesburgonya

A brokkoli fasírt elkészítése lépésről lépésre:

  1. A brokkoli szárának keményebb, fásabb végeit vágd le és dobd ki.

  2. A brokkoli rózsákat és a lágyabb szárrészeket aprítógépben egész finomra daráld le.

  3. Tedd át egy tálba, add hozzá a tojásokat, a tökmaglisztet, a szezámmaglisztet és a szezámmagot.

  4. Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót.

  5. Pucold meg az édesburgonyát és vágd vékony szeletekre.

  6. Tegyél egy kis kókuszzsírt vagy olívaolajat a brokkoli fasírtra és az édesburgonyákra.

  7. Előmelegített sütőben süsd kb. 15-20 percig.

Kitűnő lehet ebédre, vacsorára.

Brokkoli fasírt
Brokkoli fasírt

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:


Szólj hozzá!

11 − 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com