CUKKINI FASÍRT

Szereted a fasírtot, de nem szeretnél olajban sült marhahúsból vagy sertéshúsból készült gombócokat fogyasztani? Akkor a „vegetáriánus” változatot (cukkini fasírt) Neked találtak ki. Sült édesburgonyával tálald. Próbáld ki Te is a cukkini fasírtot Te is!

Hozzávalók: 

  • 2 db közepes cukkini,

  • 1 db M-es tojás,

  • ~40 g szezámmag

  • szezámliszt,

  • 10 dkg kemény sajt,

  • só, bors,

  • 3 gerezd fokhagyma,

  • 1 db édesburgonya

A cukkini fasírt elkészítése: A cukkinit hámozd meg és reszeld le, sózd be és kb. 5 perc múlva nyomd ki jól a levét. Add hozzá a tojást, a fűszereket,a szezámmaglisztet és a reszelt sajtot. Lehet elég lágy lesz, akkor még adj hozzá szezámlisztet, de az sem baj, ha kicsit lágy. Lényeg, hogy tudj belőle gombócokat gyúrni. Az édesburgonyát pucold meg és vágj vékony szeleteket belőle. Egy nagyon pici kókuszolajat csepegtess a cukkinigombócokra és az édesburgonyára is. Tedd be a sütőbe 200 fokra kb. 20 percre. Érdemes átforgatni, hogy minden oldala megsüljön. Próbáld ki ezt a cukkini fasírt receptet Te is!

Cukkini fasírt sütőben sütve
Cukkini fasírt sütőben sütve

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com