Szereted a mákot? És az almát? Nézzünk egy kevert sütit, amihez még lisztet sem kell használnod és villámgyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
-
200 g darált mák
-
3 db közepes alma
-
1 citrom reszelt héja
-
2 teáskanál szódabikarbóna
-
1,5 evőkanál eritrit vagy xilit
-
2 teáskanál fahéj
-
1 késhegyni vanília aroma
-
2 tojás
Az almás mákos süti elkészítése:
-
Hámozd meg az almákat és nagylyukú reszelőn reszeld le. Keverd össze az eritrittel vagy nyírfacukorral és a fahéjjal.
-
A tojásokat kézi habverővel enyhén verd fel (a sárgáját és a fehérjét együtt).
-
Keverd hozzá az almát, a mákot és a szódabikarbónát.
-
Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele és 200 fokon süsd kb. 35-40 percig.
Önmagában is rendkívül finom, esetleg rá tehetsz rá cukormentes lekvárt.
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: