Diétás máglyarakás
A máglyarakás egy egész évben készíthető édesség, ami már klasszikusnak számít, és nagyon sokan szeretik. Készítsük el most a diétás verzióját, ami gluténmentes is, hozzáadott cukor nélkül. Íme a diétás máglyarakás receptje:
A diétás máglyarakás hozzávalói
a tésztához:
- 6 tojássárgája
- 100 g darált dió
- 100 g őrölt kókuszreszelék
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1-2 evőkanál eritrit
az almás réteghez:
- 10-12 alma
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál eritrit
a habhoz:
- 6 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál eritrit
- 50 g darált dió, vagy mandula
A diétás máglyarakás elkészítés lépésről lépésre
- Először az almás réteget kell elkészítened, amihez az almákat hámozd meg és reszeld le
- Az eritrittel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve párold meg. Akkor jó, ha az alma leve nagyjából elpárolgott már.
- Közben készítsd el a tésztát, amihez a tojássárgáját habverővel habosítsd ki, és alaposan keverd össze a többi hozzávalóval. Kézzel össze is gyúrhatod, egy száraz massza lesz belőle.
- Tedd valamilyen sütőformába (én egy kerekbe tettem) nyomkodd bele, majd tedd rá a párolt almát.
- Simítsd el, és a 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig süsd.
- Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és eritritből verj habverővel kemény habot Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön forgasd hozzá a diót/mandulát is.
- Kend az almás rétegre, (nekem jó magas lett 🙂 ) és újabb 15 percre tedd vissza a sütőbe.
Ha kihűlt vágd fel és fogyaszthatod is.
Próbáld ki Te is ezt a diétás máglyarakás receptet!

