Diétás máglyarakás

Diétás máglyarakás

A máglyarakás egy egész évben készíthető édesség, ami már klasszikusnak számít, és nagyon sokan szeretik.  Készítsük el most a diétás verzióját, ami gluténmentes is, hozzáadott cukor nélkül. Íme a diétás máglyarakás receptje:

A diétás máglyarakás hozzávalói

a tésztához:

  • 6 tojássárgája
  • 100 g darált dió
  • 100 g őrölt kókuszreszelék
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanál eritrit

az almás réteghez:

  • 10-12 alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál eritrit

a habhoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál eritrit
  • 50 g darált dió, vagy mandula

A diétás máglyarakás elkészítés lépésről lépésre

  1. Először az almás réteget kell elkészítened, amihez az almákat hámozd meg és reszeld le
  2. Az eritrittel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve párold meg. Akkor jó, ha az alma leve nagyjából elpárolgott már.
  3. Közben készítsd el a tésztát, amihez a tojássárgáját habverővel habosítsd ki, és alaposan keverd össze a többi hozzávalóval. Kézzel össze is gyúrhatod, egy száraz massza lesz belőle.
  4. Tedd valamilyen sütőformába (én egy kerekbe tettem) nyomkodd bele, majd tedd rá a párolt almát.
  5. Simítsd el, és a 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig süsd.
  6. Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és eritritből verj habverővel kemény habot  Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön forgasd hozzá a diót/mandulát is.
  7. Kend az almás rétegre, (nekem jó magas lett 🙂 ) és újabb 15 percre tedd vissza a sütőbe.

Ha kihűlt vágd fel és fogyaszthatod is.

Próbáld ki Te is ezt a diétás máglyarakás receptet!

diétás máglyarakás
Diétás máglyarakás
diétás máglyarakás
Diétás máglyarakás

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com