Allergiás vagy a dióra vagy a mákra és emiatt nem tudsz diós vagy mákos bejglit fogyasztani? Készítsd akkor a bejglit sütőtökkel. Íme a sütőtökös bejgli recept:
A tészta hozzávalói:
-
60 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
-
30 g eritrit
-
csipetnyi só
-
1 g szódabikarbóna
-
40 g cocomas (kókusz tejszín)
-
70 g víz
-
2 db M-es tojás
A töltelék hozzávalói:
-
150 g sült sütőtökhús
-
10 g eritrit
-
1 db citrom héja lereszelve
-
1/2 db narancs héja lereszelve
-
ujjhegynyi gyömbér lereszelve
A sütőtökös bejgli elkészítése lépésről lépésre:
-
A tészta elkészítéséhez a száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben
keverd össze.
-
Öntsd össze és gyúrd össze, kb. 1 perc alatt összeáll a tészta. Rakd pihentetni úgy
5 percre.
-
A sütőtököt én egyszerűen meghámoztam, darabokra vágtam és kókuszzsíron kisütöttem és utána botmixerrel pürésítettem. A töltelék többi hozzávalóit pedig egyszerűen keverd a sütőtökkrémhez.
-
Nyújtsd ki a tésztát kb. 20-25 cm-esre.
-
Egyenletesen oszlasd el rajta a tölteléket, úgy, hogy a széleitől hagyj helyet.
-
Óvatosan, de amennyire tudod szorosan tekerd fel.
-
Kend le a tetejét tojással.
-
Előmelegített sütőben 200 fokon (alsó-felső) 10 perc süsd, majd 190 fokon
további 60 percet.
Próbáld ki ezt a sütőtökös bejgli receptet Te is!
Ezek a receptek is érdekelhetnek: