Vegán étrend szerint táplálkozol? Nem eszel húst és tojást sem? Akkor számodra ez az egyik legjobb bejgli recept, a vegán bejgli receptje.
A tészta hozzávalói:
-
115 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék
-
25 g kókuszolaj (a kókuszzsírt melegítsd fel)
-
130 g langyos kókusztej
-
kókuszolaj a kenéshez
A diós töltelék hozzávalói:
-
70 g darált dió
-
100 g cukormentes sárgabaracklekvár
-
2-3 teáskanál bambuszrostliszt
-
fél citrom héja lereszelve
A vegán bejgli elkészítése lépésről lépésre:
-
Keverd össze a tészta nedves hozzávalóit egy nagyobb tálban
-
Add hozzá a lisztkeveréket és gyúrd össze, néhány másodperc alatt összeáll a tészta. Pihentesd még a tölteléket elkészíted.
-
A töltelékhez a darált diót keverd össze a sárgabaracklekvárral.
-
Adj hozzá 2-3 teáskanál bambuszrostlisztet valamint fél citrom héját lereszelve.
-
Keverd jól össze a töltelék hozzávalóit.
-
Nyújtsd ki a tésztát kb. 20-25 cm-es téglalap alakra.
-
Tedd rá a tölteléket, egyenletesen oszlasd el rajta. Hagyja a széleitől 1-1,5 cm-t minimum. Hajtsd be rövidebb oldalsó széleket.
-
Óvatosan tekerd fel a hosszanti oldaláról, majd vékonyan kend meg a kókuszolajjal. Ettől lesz szép színe.
-
Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 15 percig, majd 175 fokon kb. 25-30 percig, ez sütőtől is függ.
-
Miután kihűlt, csak utána vágd fel.
Ez az egyik legeslegfinomabb diós bejgli, amit valaha ettem, ez a vegán bejgli.
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: