A pulykamell egy könnyű alapanyag, nem igényel hosszú sütést, főzést. Karakteres fűszerekkel és baconnel párosítva igazán finom lesz. Íme a baconbe tekert pulykamell aszalt gyümölcsökkel.
Hozzávalók:
-
~450 g pulykamellfilé
-
egy nagy gerezd fokhagyma
-
rozmaring
-
1 tk. reszelt citromhéj
-
só, bors
-
szeletelt bacon
-
aszalt szilva vagy sárgabarack és/vagy aszalt fekete áfonya
-
kókuszzsír
-
édesburgonya
-
vaj
A baconbe tekert pulykamell elkészítése:
A pulykamellet vágd 4 szeletre, a szeleteket klopfold ki. A fokhagymát, a rozmaringot, a citromhéjat, a sót, a borsot dolgozd össze, majd fűszerezd be a pulykamellszeleteket. Tedd a szelet egyik végébe az aszalt gyümölcsöt és szorosan tekerd fel. Tekerd bele a baconokba.
180 fokra előmelegített sütőbe tedd, először kb. 30 perc alufóliával lefedve, majd 30 perc után szedd le a fóliát és még kb. 15 percig süsd, hogy megpiruljon a szalonna.Vedd ki ha megsült egy külön tányérra pihentetni húst.
Közben főzd meg az édesburgonyát és készíts belőle pürét vajjal.
Próbáld ki Te is ezt a baconbe tekert pulykamell receptet!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: