Baconbe tekert pulykamell

baconba tekert pulykamell
Baconba tekert pulykamell

A pulykamell egy könnyű alapanyag, nem igényel hosszú sütést, főzést. Karakteres fűszerekkel és baconnel párosítva igazán finom lesz. Íme a baconbe tekert pulykamell aszalt gyümölcsökkel.

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • ~450 g pulykamellfilé

  • egy nagy gerezd fokhagyma

  • rozmaring

  • 1 tk. reszelt citromhéj

  • só, bors

  • szeletelt bacon

  • aszalt szilva vagy sárgabarack és/vagy aszalt fekete áfonya

  • kókuszzsír

  • édesburgonya

  • vaj

A baconbe tekert pulykamell elkészítése:

A pulykamellet vágd 4 szeletre, a szeleteket klopfold ki. A fokhagymát, a rozmaringot, a citromhéjat, a sót, a borsot dolgozd össze, majd fűszerezd be a pulykamellszeleteket.  Tedd a szelet egyik végébe az aszalt gyümölcsöt és szorosan tekerd fel. Tekerd bele a baconokba.

180 fokra előmelegített sütőbe tedd, először kb. 30 perc alufóliával lefedve, majd 30 perc után szedd le a fóliát és még kb. 15 percig süsd, hogy megpiruljon a szalonna.Vedd ki ha megsült egy külön tányérra pihentetni húst.

Közben főzd meg az édesburgonyát és készíts belőle pürét vajjal.

Próbáld ki Te is ezt a baconbe tekert pulykamell receptet!

baconba tekert pulykamell
Baconba tekert pulykamell

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com