
Szereted az édesburgonyát? Készítsünk most belőle tócsnit, liszt hozzáadása nélkül, tepertőkrémmel és lilahagymával. Íme az édesburgonya tócsni receptje:
Hozzávalók:
Az édesburgonya tócsnihoz:
-
~500 g édesburgonya
-
2 tojás
-
só, bors
A tepertőkrémhez:
-
250 g tepertőkrém
-
1 ek. mustár
-
só, bors
-
1 fej lilahagyma, aprítva illetve díszítéshez karikákra vágva
-
1 gerezd fokhagyma
-
majoránna
-
1 tk. balzsamecet
Az édesburgonya tócsni elkészítése:
Hámozd meg az édesburgonyát és főzd meg.
Ha megfőtt és kihűlt, add hozzá a tojásokat, sózd, borsozd. Egy lágy masszát fogsz kapni. Kanállal sütőpapírral bélelt tepsire korong formákat tegyél a masszából.
180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.
A tepertőkrémhez a tepertőt a többi hozzávalóval botmixerrel keverd össze.
Amikor kihűlt az édesburgonya tócsni, kend meg egy kiskanálnyi tepertőkrémmel és tegyél a tetejére a karikára vágott lilahagymából.
Próbáld ki Te is az édesburgonya tócsni receptjét!
