Gyerekkorunk egyik kedvenc étele volt a túrógombóc. Persze ki mondta, hogy ezt csak a gyerekek ehetik? Ha egészségesen táplálkozol, vagy éppen diétázol, akkor is érdemes kipróbálnod a következő túrógombóc receptet.
Hozzávalók a diétás túrógombócokhoz:
• 450-500 g zsírszegény vagy félzsíros túró
• 150 g zabkorpa vagy zabpehely (esetleg fele-fele mindkettőből, és lehetőleg gluténmentes)
• 2 tojás
• 1 adag vaníliás fehérjepor
• fél citrom
Hozzávalók a morzsázáshoz és az öntethez:
• apró szemű zabpehely vagy esetleg darált dió, mák a morzsához
• 1 adag vaníliás fehérjepor
• natúr joghurt, ha van laktózmentes
A diétás túrógombóc elkészítése lépésről lépésre
• Kavard össze a túrót a tojásokkal, zabkorpával, zabpehellyel és a fehérjeporral.
• A citrom levével locsold meg és szórd hozzá a lereszelt citrom héját.
• Tedd be a hűtőbe egy félórára, órára. Ezáltal jobban összeáll a túrós massza.
• Forralj vizet egy nagyobb lábosban.
• Vizes kézzel formálj gombócokat, kicsit, nagyot, ahogy szereted.
• Tedd a gombócokat a forrásban lévő vízbe, majd némi várakozás után a gombócok fel fognak „úszni” a víz tetejére. Ekkor még egy kicsit főzd, úgy kb. 1 percig.
• Olaj nélkül piríts meg egy kis zabpelyhet és ebbe forgasd bele a gombócokat.
• A natúr joghurtot keverd össze a vaníliás fehérjeporral és öntsd rá a gombócokra.