Almás zabpalacsinta

Almás zabpalacsinta

Egy régi kedvenc  az almás palacsinta egészségesebb kiadásban. A palacsinta tésztája valamilyen gluténmentes zablisztből készül,  – a többi zabpalacsinta recepthez is a gluténmentes zablisztet ajánlom – és növényi tejet használunk. Íme egy egyszerű és finom gluténmentes almás zabpalacsinta recept.

Az almás palacsinta hozzávalói:

  • 1 csésze gluténmentes zabliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teaskanál cukor (opcionális)
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 1/4 csésze laktózmentes vagy növényi tej (pl. mandula-, rizs- vagy szójatej)
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj (plusz a palacsintasütéshez)

Az almás zabpalacsinta töltelék:

  • 2 közepes almát, meghámozva, kicsumázva és kockákra vágva
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál eritrit vagy xilit (opcionális)
  • Pici vaj a sütéshez

Az almás zabpalacsinta elkészítés lépésről lépésre:

  1. Először készítsd el az almás tölteléket. Egy serpenyőben melegítsd fel egy kis vajat közepes lángon. Add hozzá az almát, a fahéjat és a cukrot (ha használsz). Keverd meg és fedd le a serpenyőt. Párold az almát  5-7 percig időnként kevergetve. Ha elkészült, vedd le a tűzről, és tedd félre.
  2. Egy közepes tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot (ha használsz).
  3. Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a vanília kivonatot és a tejet. Keverd össze jól.
  4. Lassan keverd hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és alaposan dolgozd össze, hogy ne legyenek csomók. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy tejet, hogy a palacsintatészta ne legyen túl sűrű.
  5. Melegítsd fel egy palacsintasütőt közepes hőfokon, és adj hozzá egy kis szükséget vagy olajat, hogy ne ragadjon le a palacsinta. Önts egy nagy kanálnyi palacsintatésztát a serpenyőbe, majd terítsd el, hogy vékony réteget kapj. Ne feledd, hogy ezek a gluténmentes palacsinták kissé törékenyebbek lehetnek, mint a hagyományosak.
  6. Süsd a palacsintát 2-3 percig, vagy amíg a szélei enyhén megpirulnak, majd fordítsd meg, és süsd még 2-3 percig, vagy amíg mindkét oldalon aranybarnára sül.
  7. Ismételd meg a folyamatot a maradék palacsintatészta és almás töltelékkel.
  8. Tálald a palacsintákat friss almával és esetleg mézzel vagy juharsziruppal tálalva.

Próbáld ki Te is ezt az almás zabpalacsinta receptet és nézd meg a többi palacsinta receptet  a blogon!

almás zabpalacsinta
almás zabpalacsinta

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com