Különleges , ínyenc fogásra vágysz? Akkor ezt a receptet Neked találták ki. Rozé kacsamell almás zellerlepénnyel, céklasalátával:
Hozzávalók:
A lepényekhez:
~40 dkg zellergumó, hámozva, reszelve
1 nagy alma, hámozva, reszelve
3 ek, mandulaliszt
3 tojás
só, bors
1 ek. kókuszzsír a sütéshez
A rozé kacsamellhez:
1 vagy 2 kacsamell
só, bors
A salátához:
1/2 fej lilahagyma, apróra vágva
1/2 alma, apró kockákra vágva
3 db kisméretű főtt cékla, apró kockákra vágva
A rozé kacsamell elkészítése lépésről lépésre:
A zellert, az almát, a mandulalisztet és tojásokat dolgozd össze. Sóval, borssal ízesítsd.
Egy lapos tepsit bélelj ki egy sütőpapírral és a masszából kb. fél centi vastag lapokat formázz. Én egy kerek fémformával dolgoztam, amelybe belenyomkodtam a masszát, azután óvatosan lehúztam róla, így szabályos kerek formákat kaptam.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt süsd aranysárgára a lepényeket.
Amíg sülnek a lepények, készítsd el a kacsamellet. Tisztítsd meg a kacsamellet, vágd le az esetleges túllógó zsírt. A bőrt kockázd be, sóval, borssal ízesítsd. Hideg serpenyőbe tedd bőrös felével lefelé. Várd meg míg kiengedi a zsírt és szép aranybarna színt kap. Ekkor fordítsd meg és a másik oldalát is süsd meg, dobhatsz rá kakukkfüvet, fokhagymát. Én betettem még a sütőbe kb. 15 percre, mert nem akartam véresen enni. Süsd meg és tűpróbával ellenőrizd.
A salátához mindent apró kockákra vágd fel.
Amikor minden elkészült a zellerlepényekre halmozd rá a salátát, a kacsamellet vágd fel téglalapokra és tedd rá a lepényekre.
Próbáld ki Te is ezt a rozé kacsamell receptet, almás zellerlepénnyel, céklasalátával. Nézd meg a konfitált kacsacomb receptjét is!
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNemTovábbi információ