Rozé kacsamell almás zellerlepénnyel, céklasalátával

Különleges , ínyenc fogásra vágysz? Akkor ezt a receptet Neked találták ki. Rozé kacsamell almás zellerlepénnyel, céklasalátával:

Hozzávalók:

A lepényekhez:

  • ~40 dkg zellergumó, hámozva, reszelve

  • 1 nagy alma, hámozva, reszelve

  • 3 ek, mandulaliszt

  • 3 tojás

  • só, bors

  • 1 ek. kókuszzsír a sütéshez

A rozé kacsamellhez:

  • 1 vagy 2 kacsamell

  • só, bors

A salátához:

  • 1/2 fej lilahagyma, apróra vágva

  • 1/2 alma, apró kockákra vágva

  • 3 db kisméretű főtt cékla, apró kockákra vágva

A rozé kacsamell elkészítése lépésről lépésre:

  1. A zellert, az almát, a mandulalisztet és tojásokat dolgozd össze. Sóval, borssal ízesítsd.

  2. Egy lapos tepsit bélelj ki egy sütőpapírral és a masszából kb. fél centi vastag lapokat formázz. Én egy kerek fémformával dolgoztam, amelybe belenyomkodtam a masszát, azután óvatosan lehúztam róla, így szabályos kerek formákat kaptam.

  3. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt süsd aranysárgára a lepényeket.

  4. Amíg sülnek a lepények, készítsd el a kacsamellet. Tisztítsd meg a kacsamellet, vágd le az esetleges túllógó zsírt. A bőrt kockázd be, sóval, borssal ízesítsd. Hideg serpenyőbe tedd bőrös felével lefelé. Várd meg míg kiengedi a zsírt és szép aranybarna színt kap.  Ekkor fordítsd meg és a másik oldalát is süsd meg, dobhatsz rá kakukkfüvet, fokhagymát.  Én betettem még a sütőbe kb. 15 percre, mert nem akartam véresen enni.  Süsd meg és tűpróbával ellenőrizd.

  5. A salátához mindent apró kockákra vágd fel.

Amikor minden elkészült a zellerlepényekre halmozd rá a salátát, a kacsamellet vágd fel téglalapokra és tedd rá a lepényekre.

Próbáld ki Te is ezt a rozé kacsamell receptet, almás zellerlepénnyel, céklasalátával. Nézd meg a konfitált kacsacomb receptjét is!

rozé kacsamell
rozé kacsamell

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com