A szilvás gombóc mind a gyerekek, mind a felnőttek egyik kedvenc étele. Készítsük el az egészséges verzióját, méghozzá gluténmentesen. Ezt akkor is javaslom, ha nem vagy gluténérzékeny. Íme a gluténmentes szilvás gombóc receptje.
Hozzávalók:
-
200 g főtt, pépesített édesburgonya, ez kb 1 közepes édesburgonya
-
45 g nyílgyökérliszt
-
55 g kókuszliszt vagy mandulaliszt
-
20 g útifűmaghéjliszt vagy útifűmaghéj
-
1 egész tojás
-
fél kávéskanál szódabikarbóna
-
egy csipet só
A gluténmentes fitt szilvás gombóc elkészítése:
Az alapanyagokat dolgozd össze és tedd 15 percre a hűtőbe. Nyílgyökér liszttel szórt munkafelületen vágd egyenlő darabokra, majd félbe vágott szilvát és fahéjas eritritet rakj a tészta közepébe, de más gyümölccsel is például sárgabarackkal is helyettesítheted. Tedd forrásban lévő vízbe a gombócokat, és lassú fokozaton (épp csak gyöngyözzön a víz) 4-5 percig főzd.
Szűrd le hideg vízbe, majd forgasd meg tetszés szerint darált mandulába vagy eritrites mákba. Én is most a mákot választottam. Nekem ebből a mennyiségből 3 nagy és 1 kicsi gombóc lett.
A gluténmentes szilvás gombóc natúr
A gluténmentes szilvás gombóc mákban megforgatva
A recept forrása: Évi Fitness Trainer – Active Mom Life facebook oldala
Ezek a cikkek, receptek is érdekelhetnek: