Alakformáló, zsírégető edzés – Gymstick Muscle

Gymstick Muscle – napjaink legígéretesebb fitnesz edzésmódszere

Szeretnél feszes és tónusus izomzatot? Javítanál az állóképességeden, az egyensúlyérzékeden valamint a koordinációdon? Hiszed vagy sem, de létezik egy sporteszköz, amellyel mindezeket elérheted. Ráadásul az eszköz mobilis így bárhová magaddal viheted. Mi is ez? Ez a Gymstick. Hadd ismertesselek meg vele közelebbről.

A Gymstick bot A Gymstick egy üvegszálas rúdból áll, melynek közepén egy 70 cm-es szivacshenger található. A bot két végén 2 db, egyenként 75 cm-es gumikötél egy-egy textil kengyellel.

A Gymstick International Oy 3 termék köré építette fel a koncepcióját. A Gymstick Original, amellyel teremben végezhető az edzés (indoor), a Gymstick Aqua, amivel a vízben és a Gymstick Nordic Walking, mellyel szabadtéri edzést (outdoor) végezhetsz.

A Gymstick Muscle egy különleges izomerősítő óra, mivel hatféle fitnesz edzéselvet egyesít:

  • izomerő-fejlesztés

  • izomerő-állóképesség

  • egyensúlyérzék

  • ízületi stabilitás

  • koordináció

  • tudatos testtartás

Az edzéseken ún. triókban dolgozunk zenére (de nem aerobik). A 3 gyakorlat kb. 5-6 percig tart. Az alapszintű gyakorlat a trió alapja, ezt követi másik kettő már haladó gyakorlat. Körülbelül 40 mp munkát 10 mp pihenő követ. A triót az 5-6 perc alatt kétszer ismételjük, utána egy hosszabb pihenő következik és jön a következő trió. Egy 60 perces edzés így akár 8 triót is tartalmazhat, ami már egy igen haladó edzésnek számít.

A Gymstick javítja az ízületeid stabilitását Mit is értünk ízületi stabilitás alatt? Az ízületi stabilitás nem más, mint az ízületet körülvevő belső izomcsoportok aktivitása. Amikor a Gymstick-et használod, a kezek és a lábfejek összeköttetésben vannak és a kötelek húzásának, vonalának és szögének köszönhetően megkönnyíti az ízületi stabilizációt.

A Gymstick fejleszti a koordinációs képességed A Gymstick-el végzett gyakorlatok összetett mozgások, melyek kivitelezéséhez több ízület együttes működésére van szükség. Többféle síkban és irányban végzel mozgásokat, egyensúlyozol, és ezek hatékonyan fejlesztik az izmaid szinergikus működését. A Gymstick-el végzett edzés egyik nagy előnye, hogy az ellenállással szemben végzett edzés kombinálni tudod a koordinációval.

Mitől ennyire hatékony a Gymstick? Amikor a Gymstick-et használod, az egész tested aktívan dolgozik (megfelel egy full body vagy total body edzésnek), akkor is, ha csak egy bizonyos izomcsoportra koncentrálsz. Az alapgyakorlatban dolgozó izomcsoportokat a trió minden részében ismételten terheled, az izomerő-állóképesség az ismétlésen keresztül fejlődik. Szinte bármelyik gyakorlatot is végzed, mindig dolgoznak, tónusban vannak a stabilizáló törzsizmok. Kutatások kimutatták, hogy a haránt hasizom aktív működésének hiánya okozza a legtöbb hátproblémát és sérülést. A haránt hasizmod, az a core izmok közül, ami elsőként „élesedik” és amely koordinálja az összes többi core izom működését.

Ha aktiválod, szépen formálja a hasizmod alsó rostjait és a többi core izommal együtt segít megőrizni a gerinced helyes tartását. Így a gerincoszlopod meghosszabbodik, és úgy tűnik, mintha magasabbra és vékonyabbra nőttél volna. A Gymstick-el végzett rotáló gyakorlatok rendkívül hatékonyak, ellenállást adnak a ferde hasizmoknak és persze a segítő haránt hasizom aktiválásához. Amikor a Gymstick-ed használod, ösztönösen fogod aktiválni a core izmaid. Ha a rudat a tested mögött tartod, vagy a fej fölé emeled, egy természetes reakció a medencéd hátra billentése és a haránt hasizmod megfeszítése.

Rengeteg jótékony hatással rendelkezik ez az innovatív sporteszköz.  Zsírégetés, alakformálás, fogyás (ha leadnál pár kilót), állóképességfejlesztés, bármi is legyen a célod, ezzel az eszközzel elérheted. Javaslom, hogy próbáld ki Te is és néhány edzés után már érezheted a jótékony hatásait.

Személyi edzések keretében tudok vállalni gymstick edzéseket.

Edzések helyszíne: Universum Fitness & Squash Club Récsei

1146 Budapest, Istvánmezei út 6., 1. em. (Récsei Center)

Bátran keress e-mailben a legenyarpad@gmail.com címen.

(A tárgymezőbe írd be: „egyéni Gymstick”)

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com