Húsvéti sonka főzése

Húsvéti sonka főzése

A húsvét elmaradhatatlan része a finom főtt, füstölt sonka.  Amennyiben van lehetőséged ne a gyorspácolt, ízfokozókkal teli verziót vásárold. Lehet kapni már a hagyományos füstölésű, ízfokozó, adalékanyagmentes sonkát is.

A húsvéti sonka főzéséhez a hozzávalók

  • 1,5 -2 kg sonka
  • 4 egész fokhagymagerezd
  • 1 fej vöröshagyma héjastul
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál szemes bors
  • 3 borókabogyó
  • 1 szegfűszeg
  • 3 szegfűbors

A húsvéti sonka főzése

A sonkát áztasd be főzés előtti este vagy aznap pár órával előtte. Ha túl sós vagy túl füstös az íze, a hosszú áztatással lehet segíteni ezen. Cseréld le a vizet frissre úgy, hogy bőven ellepje, és tedd fel főni. A főzővízhez add hozzá a fokhagymát, a vöröshagymát héjastul, valamint az összes fűszert. Lassú tűzön főzd annyi ideig, ahány kilós a sonka, vagy is minimum 1,5-2 órán keresztül. Ha nem tudtad beáztatni előző este, akkor tovább kb. 3 órán át. Hagyd a levében kihűlni. Így lesz hihetetlenül finom és omlós a sonka. A sonka levét ne öntsd ki, főzheted benne a tojásokat, illetve levesalapnak is jó lehet.

A húsvéti sonka főzése ilyen egyszerű. És a sonkát nem csak húsvétkor érdemes enni.

húsvéti sonka főzése
A húsvéti sonka főzése

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com