Zselés szaloncukor házilag

Zselés szaloncukor házilag

Te is szereted karácsonykor a zselés szaloncukrot? De nem akarod a drága bolti, cukros szaloncukrot venni? Készítsd el Te otthon a szaloncukrot, nem nagy ördöngősség.  A zselé elkészítésénél azt a receptet használom mint a paleo gumicukornál. Íme a paleo szaloncukor zselés töltelékkel.

A zselés szaloncukor hozzávalói

A zselé hozzávalói:

  • 2,5 dl frissen csavart gyümölcs leve (1 db narancs, 1 db grapefruit, 1-2 db kisebb mandarin
  • 25 g zselatin
  • 10 g eritrit vagy xilit

A zselés szaloncukor házilag töltelékének elkészítése

  1. Csavard ki a gyümölcsöket és szűrd le a levet.
  2. Tedd egy kis edénybe és add hozzá a zselatint és a cukrot.
  3. Melegítsd fel, de ne forrjon, jól kevergesd el benne a zselatint és a cukrot.
  4. Pár perc után el is készült, öntsd valamilyen formába (pl. jégkockatartóba, bonbon formába).
  5. Hagyd kihűlni és utána tedd a hűtőbe dermedni kb. 2 órára.
  6. Szépen meg fog dermedni, és utána ki tudod szedni a formából.

A csokibevonat hozzávalói:

  • 100 g cukormentes étcsoki
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír

A csokibevonat elkészítése

Vízgőz felett olvaszd fel a csokit és add hozzá a kókuszzsírt. Várd meg míg kihűl, így nem olvad meg a zselé.

A zselés szaloncukor végső elkészítése

A kihűlt csokiba tedd bele a megszilárdult zseléformákat, villával óvatosan forgasd meg, hogy rátapadjon a csoki, csöpögtesd le, és tedd pl. sütőpapírra és mehet be a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen rajta.

A zselé miatt érdemes hűtőben tartani, sokáig eláll, bár amilyen finom valószínűleg gyorsan el fog fogyni.

Próbáld ki Te is, készítsd el a zselés szaloncukrot házilag!

zselés szaloncukor házilag
Zselés szaloncukor házilag

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com