Rakott kelkáposzta
Egy egyszerű rakott kelkáposzta recept, mely nemcsak hogy egészséges, hanem finom és laktató is.
A rakott kelkáposzta hozzávalói
- ~1-1,5 kg kelkáposzta
- 400 g karfiolrizs (lehet fagyasztott is)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- ~400-500 g darált hús (sertés vagy marha)
- 200 ml kókusztejszín
- só, bors, pirospaprika
- kókuszzsír
A rakott kelkáposzta elkészítése lépésről lépésre
- Vágd ki káposzta torzsáját majd nagy cikkekre vágd fel és sós vízben 10-15 percig főzd
- Szűrd le róla a vizet, a káposztát lazán nyomkodd ki
- A karfiolrizst készítsd el, (a karfiolrizs receptje a blogon) vagy ha fagyasztott verzióból készíted, azt pedig olvaszd ki
- A vöröshagymát vágd apróra
- A kókuszzsíron dinszteld meg a hagymát, tedd rá a húst, sózd, borsozd, és addig párold, amíg a saját leve elfő
- Szórd meg a paprikával, és egy kevés vizet aláöntve párold puhára
- Egy tepsi aljára tedd a káposzta felét, terítsd rá a párolt karfiolrizs nagy részét, tegyél rá kókusztejszínt (kb. a felét), majd tedd rá a húst, rétegezd újból karfiolrizzsel, végül fedd be a maradék káposztával, és tedd rá a maradék kókusztejszínt
- Sütőben 180 fokon 35-40 perc-ig süsd
- Ha elkészült, kockákra vágva tálald még melegen
Próbáld ki Te is ezt a rakott kelkáposzta receptet!