Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

Egy egyszerű rakott kelkáposzta recept, mely nemcsak hogy egészséges, hanem finom és laktató is.

A rakott kelkáposzta hozzávalói

  • ~1-1,5 kg kelkáposzta
  • 400 g karfiolrizs (lehet fagyasztott is)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • ~400-500 g darált hús (sertés vagy marha)
  • 200 ml kókusztejszín
  • só, bors, pirospaprika
  • kókuszzsír

A rakott kelkáposzta elkészítése lépésről lépésre

  1. Vágd ki káposzta torzsáját majd nagy cikkekre vágd fel és sós vízben 10-15 percig főzd
  2. Szűrd le róla a vizet, a káposztát lazán nyomkodd ki
  3. A karfiolrizst készítsd el, (a karfiolrizs receptje a blogon) vagy ha fagyasztott verzióból készíted, azt pedig olvaszd ki
  4. A vöröshagymát vágd apróra
  5. A kókuszzsíron dinszteld meg a hagymát, tedd rá a húst, sózd, borsozd, és addig párold, amíg a saját leve elfő
  6. Szórd meg a paprikával, és egy kevés vizet aláöntve párold puhára
  7. Egy tepsi aljára tedd a káposzta felét, terítsd rá a párolt karfiolrizs nagy részét, tegyél rá kókusztejszínt (kb. a felét), majd tedd rá a húst, rétegezd újból karfiolrizzsel, végül fedd be a maradék káposztával, és tedd rá a maradék kókusztejszínt
  8. Sütőben 180 fokon 35-40 perc-ig süsd
  9. Ha elkészült, kockákra vágva tálald még melegen

Próbáld ki Te is ezt a rakott kelkáposzta receptet!

rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com