A parmezán chips szupergyors és elképesztően finom. Ezt nassold az olajban sült krumpli helyett, ha egy kis változatosságra vágysz. A karakteres parmezán chips jó ropogós, és pár perc alatt összedobható. A sajtkupacokra sütés előtt szórj egy kis zöldfűszert, pl. oregánót, vagy magvakat, hogy még különlegesebb legyen. Partifalatként is jó illetve krémlevesekhez is szuper.
Hozzávalók:
-
100 g parmezán
-
oregánó
A parmezán chips elkészítése:
A parmezánt reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és halmozz rá a sajtból kisebb kupacokat. Arra figyelj, hogy egymástól viszonylag nagyobb távolságra kerüljenek, mert sütés közben szétterülnek. Szórd meg oregánóval.
Tedd előmelegített a sütőbe, és 160 fokon süsd kb. hét-nyolc percig, vagy addig, amíg a sajtos falatok szép pirosak nem lesznek. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról. , a A sajtropogós először puha lesz, várd meg míg kihűl csak akkor válik ropogóssá.
Próbáld ki Te is és ezt snacket a parmezán chipst!