Parmezán chips

parmezán chips
Parmezán chips

A parmezán chips szupergyors és elképesztően finom. Ezt nassold az olajban sült krumpli helyett, ha egy kis változatosságra vágysz. A karakteres parmezán chips jó ropogós, és pár perc alatt összedobható. A sajtkupacokra sütés előtt szórj egy kis  zöldfűszert, pl. oregánót, vagy magvakat, hogy még különlegesebb legyen. Partifalatként is jó illetve krémlevesekhez is szuper.

Hozzávalók:

  • 100 g parmezán

  • oregánó

A parmezán chips elkészítése:

A parmezánt reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és halmozz rá a sajtból kisebb kupacokat. Arra figyelj, hogy egymástól viszonylag nagyobb távolságra kerüljenek, mert sütés közben szétterülnek. Szórd meg oregánóval.

Tedd előmelegített a sütőbe, és 160 fokon süsd kb. hét-nyolc percig, vagy addig, amíg a sajtos falatok szép pirosak nem lesznek. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról. , a A sajtropogós először puha lesz, várd meg míg kihűl csak akkor válik ropogóssá.

Próbáld ki Te is és ezt snacket a parmezán chipst!

parmezán chips
Parmezán chips

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com