Lenmaglisztes kenyér

lenmaglisztes kenyér
Lenmaglisztes kenyér
lenmaglisztes kenyér
Lenmaglisztes kenyér

Nem tudsz a kenyérről lemondani? Viszont diétázol és nem akarsz magas szénhidráttartalmú ételeket fogyasztani? Esetleg gluténérzékeny vagy, vagy már tudod, hogy a glutén nem kell Neked. Akkor íme egy megoldás a lenmaglisztes kenyér.  Egyszerűen elkészíthető és finom és még egészséges is. Íme a lenmaglisztes kenyér receptje:

Hozzávalók:

  • 2 bögre lenmagliszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 kiskanál só

  • 5 db tojás

  • 1 citrom leve

  • 1 dl szűz olívaolaj

  • ~ 1 dl  víz

A lenmaglisztes kenyér elkészítése:

  1. A lisztet a sütőporral, és a sóval keverd össze.

  2. A tojásokat verd fel a citromlével, az olajjal, és a vízzel.

  3. A lisztes és a tojásos keveréket gyúrd össze.

  4. A masszát formázd henger alakúra.

  5. A sütőt 200 fokra melegítsd elő és kenyeret kb. 30 percig süsd, hogy jól átsüljön.

Ha kész, hagyd kicsit hűlni, és utána ujjnyi vastag szeletekre vágd fel.

Kiváló a reggelihez, vagy akár vacsorához is.

Próbáld ki Te is a lenmaglisztes kenyér receptet!

lenmaglisztes kenyér
Lenmaglisztes kenyér

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



“Lenmaglisztes kenyér” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Rendszeresen sütök kenyeret egy ideje már pontosan e recept szerint. Egyetlen problémám vele, hogy nem lehet összegyúrni, csak összekeverni, mert kb. olyan az állaga, mint a sárnak. Szépen megsül, de csak jénaiban, és nem olyan szép magas, mint a fotón. Mit lehet tenni ilyenkor? Egyébként nagyon finom, elégedett vagyok így is vele. 🙂

    Válasz
    • Kedves Katalin!

      Nem tudom milyen sütőport használ, lehet azt kéne változtatni. hogy másik fajtát vagy szódabikarbónára cserélni.

      Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com