Nem tudsz a kenyérről lemondani? Viszont diétázol és nem akarsz magas szénhidráttartalmú ételeket fogyasztani? Esetleg gluténérzékeny vagy, vagy már tudod, hogy a glutén nem kell Neked. Akkor íme egy megoldás a lenmaglisztes kenyér. Egyszerűen elkészíthető és finom és még egészséges is. Íme a lenmaglisztes kenyér receptje:
Hozzávalók:
-
2 bögre lenmagliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 kiskanál só
-
5 db tojás
-
1 citrom leve
-
1 dl szűz olívaolaj
-
~ 1 dl víz
A lenmaglisztes kenyér elkészítése:
-
A lisztet a sütőporral, és a sóval keverd össze.
-
A tojásokat verd fel a citromlével, az olajjal, és a vízzel.
-
A lisztes és a tojásos keveréket gyúrd össze.
-
A masszát formázd henger alakúra.
-
A sütőt 200 fokra melegítsd elő és kenyeret kb. 30 percig süsd, hogy jól átsüljön.
Ha kész, hagyd kicsit hűlni, és utána ujjnyi vastag szeletekre vágd fel.
Kiváló a reggelihez, vagy akár vacsorához is.
Próbáld ki Te is a lenmaglisztes kenyér receptet!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:
Rendszeresen sütök kenyeret egy ideje már pontosan e recept szerint. Egyetlen problémám vele, hogy nem lehet összegyúrni, csak összekeverni, mert kb. olyan az állaga, mint a sárnak. Szépen megsül, de csak jénaiban, és nem olyan szép magas, mint a fotón. Mit lehet tenni ilyenkor? Egyébként nagyon finom, elégedett vagyok így is vele. 🙂
Kedves Katalin!
Nem tudom milyen sütőport használ, lehet azt kéne változtatni. hogy másik fajtát vagy szódabikarbónára cserélni.