Lenmaglisztes kenyér

lenmaglisztes kenyér
Lenmaglisztes kenyér
lenmaglisztes kenyér
Lenmaglisztes kenyér

Nem tudsz a kenyérről lemondani? Viszont diétázol és nem akarsz magas szénhidráttartalmú ételeket fogyasztani? Esetleg gluténérzékeny vagy, vagy már tudod, hogy a glutén nem kell Neked. Akkor íme egy megoldás a lenmaglisztes kenyér.  Egyszerűen elkészíthető és finom és még egészséges is. Íme a lenmaglisztes kenyér receptje:

Hozzávalók:

  • 2 bögre lenmagliszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 kiskanál só

  • 5 db tojás

  • 1 citrom leve

  • 1 dl szűz olívaolaj

  • ~ 1 dl  víz

A lenmaglisztes kenyér elkészítése:

  1. A lisztet a sütőporral, és a sóval keverd össze.

  2. A tojásokat verd fel a citromlével, az olajjal, és a vízzel.

  3. A lisztes és a tojásos keveréket gyúrd össze.

  4. A masszát formázd henger alakúra.

  5. A sütőt 200 fokra melegítsd elő és kenyeret kb. 30 percig süsd, hogy jól átsüljön.

Ha kész, hagyd kicsit hűlni, és utána ujjnyi vastag szeletekre vágd fel.

Kiváló a reggelihez, vagy akár vacsorához is.

Próbáld ki Te is a lenmaglisztes kenyér receptet!

lenmaglisztes kenyér
Lenmaglisztes kenyér

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



“Lenmaglisztes kenyér” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Rendszeresen sütök kenyeret egy ideje már pontosan e recept szerint. Egyetlen problémám vele, hogy nem lehet összegyúrni, csak összekeverni, mert kb. olyan az állaga, mint a sárnak. Szépen megsül, de csak jénaiban, és nem olyan szép magas, mint a fotón. Mit lehet tenni ilyenkor? Egyébként nagyon finom, elégedett vagyok így is vele. 🙂

    Válasz
    • Kedves Katalin!

      Nem tudom milyen sütőport használ, lehet azt kéne változtatni. hogy másik fajtát vagy szódabikarbónára cserélni.

      Válasz

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com