KÖZÖSSÉGI FUTÁS A POLARRAL A 2017-ES VIZES VILÁGBAJNOKSÁG HELYSZÍNEIRE

Hétfő este alkalmam volt részt venni a polar futóklub szervezésében egy élményfutáson, ahol meglátogattuk a vizes vb helyszíneit. Fantasztikus élmény volt végigfutni a városon, menetközben még néhány biztató szót és pacsit is kaptunk a járókelőktől 🙂 Íme a pontos útvonal, amin végigfutottunk:

1. Kiindulópont volt a Csónakázó Tó, ahol a szinkronúszás látványos versenyeit tartották.

 A Dráva utcán keresztül az új, kiépített budai sétáló és bicikliúttal kiépített rakparton futottunk a Duna Aréna felé az picivel az Árpád hídon túl. Az úton aranyhíd kísért végig a kezdődő naplementében, és szerencsére a hőmérséklet is egyre kellemesebb lett.

2. A Duna Arénánál tartottunk egy kis kvízt a Vizes VB pontszerzőiről: ki milyen érmet, pontot szerzett és milyen versenyszámban. Szinte az összes kérdésre tudtam a választ 🙂 Véleményem szerint is fontos a más sportágak iránti tiszteletet, alázat.

3. Az Árpád hídra futva a Margitsziget belső körére érkeztünk (középső 2,5 km-es betonút, ahol a buszok is járnak), a Hajós Alfréd Nemzeti Uszoda volt a következő állomás, ahol a vízilabda mérkőzéseket bonyolították le.

Ekkor kettévált a csoport, a rövidebb kör (12 KM) visszafordult a Hősök tere irányába, míg a hosszabb távot (15 km) futók – amit én is bevállaltam – az utolsó helyszín felé vették az irányt.

4. Az utolsó pihenőt a Batthányi téren felépített ugrótoronynál tartottuk, tényleg pazar látványt nyújt a Parlamenttel a háttérben.

 A Lánchídon és az Andrássy úton keresztül visszaértünk a kör végére, ez az utolsó 1-2 km már fájt, inkább az oktogontól, de a végén ajándék (polar törölköző) és hűtött víz várt mindenkit.

Összességében fantasztikus élmény volt 🙂

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com