Kovászos uborka (gluténmentes)

Hogyan lehet a kovászos uborkát gluténmentesen, kenyér nélkül elkészíteni? Úgy, hogy még a napra se kelljen kitenni? Fermentálva készítjük el. Íme a kovászos uborka receptje.

Hozzávalók a kovászos uborkához:

  • 1 literes üveg
  • ~9-10 db kovászolni való uborka
  • ~5-10 gerezd fokhagyma
  • 2 kis csokor kapor
  • 1 evőkanál só
  • ~1 liter víz

A kovászos uborka elkészítése

  1. Az üvegedényt alaposan mosd ki. A kovászolni való uborkákat is mosd le hideg vízzel. Pucold meg a fokhagymagerezdeket.
  2. Tegyél egy kis kaprot az üveg aljára, majd tegyél fokhagymagerezdeket.
  3. Tedd az uborkákat hosszában az üvegbe, szorosan egymás mellé, itt kell ügyeskedni.
  4. Ha ez megvan, dobd még hozzá a fokhagymagerezdeket és a tetejére a kaprot.
  5. Öntsd fel vízzel kb. háromnegyedig, de a kovászos uborkákat lepje el.
  6. Nagyjából 1 evőkanálnyi sót adj hozzá, figyelj arra, hogy ne egy uborkára kerüljön a só, picit kavard el.
  7. Az üveg tetejére tedd rá a fedelét, de ne szorosan és az üveg alá tegyél egy kis tálcát vagy edényt, hogy a kovászos uborka leve ne folyjon szét.
  8. 3-4 napig tedd egy sötét helyre (tehát nem kell a napra kitenni). El fog kezdeni forrni, látni fogod, hogy már jó lesz. Utána érdemes hűtőbe tenni.

Nagyon szuper roppanós kovászos uborka lesz így, amihez nem használtunk se kenyeret, se krumplit, tulajdonképpen fermentált kovászos uborka lesz.

Nagyon egyszerű és felhasználhatod köretként nagyon sok ételhez.

Próbáld ki Te is ezt a kovászos uborka receptet, ami gluténmentes, paleo.

A recept forrása: Életfűszeres Kriszti ingyenes videótréningjéből való. Facebook oldala: https://www.facebook.com/groups/3216172961815383

kovászos uborka
kovászos uborka

Nézd meg ezeket a recepteket, cikkeket is!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com