A padlizsánt nagyon sokféleképpen fel tudod használni. Ezúttal süssünk „tortát” belőle. Íme a padlizsán torta receptje:
Hozzávalók:
-
1 nagy padlizsán vagy 2 közepes méretű
-
4 tojás
-
1 szál újhagyma, felaprítva
-
2 gerezd fokhagyma, zúzva
-
~300 g sárgarépa, reszelve
-
1-2 paradicsom karikákra vágva
-
só, bors, metélőhagyma (snidling)
-
bazsalikom
-
~50 g lenmagliszt
-
kókuszolaj vagy olívaolaj
-
reszelt sajt vagy mozarrella (opcionális)
A padlizsán torta elkészítése:
-
A padlizsánt vágd vékony karikákra.
-
Tedd egy tortaforma aljára a szeletek egy részét, sózd és locsold meg 1 evőkanál olajjal felvert 2 tojással.
-
Pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, snidlinget és a reszelt sárgarépát.
-
Sózd, borsozd, ízesítsd még a bazsalikommal.
-
Keverd bele a lenmaglisztet és a másik 2 tojást.
-
A masszát egyenletes rétegben terítsd a padlizsánszeletekre.
-
Tedd rá a maradék padlizsánszeleteket a masszára, majd a karikára vágott paradicsomot és végül ha használtál sajtot akkor azt is.
-
180 fokos sütőben 40 perc alatt süsd készre.
Próbáld ki Te is ezt a padlizsán torta receptet!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: