Padlizsán torta

padlizsán torta
Padlizsán torta

A padlizsánt nagyon sokféleképpen fel tudod használni. Ezúttal süssünk „tortát” belőle. Íme a padlizsán torta receptje:

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán vagy 2 közepes méretű

  • 4 tojás

  • 1 szál újhagyma, felaprítva

  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva

  • ~300 g sárgarépa, reszelve

  • 1-2 paradicsom karikákra vágva

  • só, bors, metélőhagyma (snidling)

  • bazsalikom

  • ~50 g lenmagliszt

  • kókuszolaj vagy olívaolaj

  • reszelt sajt vagy mozarrella (opcionális)

A padlizsán torta elkészítése:

  1. A padlizsánt vágd vékony karikákra.

  2. Tedd egy tortaforma aljára a szeletek egy részét, sózd és locsold meg 1 evőkanál  olajjal felvert 2 tojással.

  3. Pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, snidlinget és a reszelt sárgarépát.

  4. Sózd, borsozd, ízesítsd még a bazsalikommal.

  5. Keverd bele a lenmaglisztet és a másik 2 tojást.

  6. A masszát egyenletes rétegben terítsd a padlizsánszeletekre.

  7. Tedd rá a maradék padlizsánszeleteket a masszára, majd a karikára vágott paradicsomot és végül ha használtál sajtot akkor azt is.

  8. 180 fokos sütőben 40 perc alatt süsd készre.

Próbáld ki Te is ezt a padlizsán torta receptet!

padlizsán torta
Padlizsán torta

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com