Gluténmentes kalács
Kalácsot bármikor ehetsz, ez nem csak a húsvét része. Készítsd el amely gluténmentes verzióját mely nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, mint a bolti kalácsok. Íme a gluténmentes kalács receptje.
A gluténmentes kalács hozzávalói
- 200 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 25 g eritrit
- 1 g só
- 10 g citromhéj
- 2 db egész tojás
- 4 db tojás fehérje
- 20 g kókuszolaj
- 20 g frissen facsart citromlé
- 50 g langyos víz
- ~ 6 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
- ~ 5 g tojássárgája és pici víz a kenéshez
A gluténmentes kalács elkészítése
Mérd ki egy edénybe (a lisztkeverék kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel keverd el jól el
Add hozzá a lisztkeveréket és dolgozd csomómentesre.
Pihentesd a tésztát 10 percig.
Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
Keverd össze a kenéshez a tojássárgát a vízzel
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrd át a tésztát.
Oszd 3 egyenlő súlyú darabra és gyúrj belőlük gombócokat.
Minden tésztadarabot formázz rudakká, úgy, hogy a két végük vékonyabb legyen.
A 3-as fonás technikájával nem túl szorosan fond össze. Egy kis segítség a fonáshoz, persze a tésztánk más lesz, nem a hagyományos. Nézz videót, hogyan is kell 🙂
Rakd át a kalácsot a tepsire és kend le a tetejét a tojás sárgájával.
Süsd előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig.
Rácson hagyd kihűlni.
Próbáld ki Te is ezt a paleo kalács receptet és nézd meg, hogy a húsvéti sonkát, hogyan érdemes megfőzni, a kalács mellé nagyon jó lesz.