Gluténmentes kalács

Gluténmentes kalács

Kalácsot bármikor ehetsz, ez nem csak a húsvét része. Készítsd el amely gluténmentes verzióját mely nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, mint a bolti kalácsok. Íme a gluténmentes kalács receptje.

A gluténmentes kalács hozzávalói

  • 200 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 25 g eritrit
  • 1 g  só
  • 10 g citromhéj
  • 2 db egész tojás
  • 4 db tojás fehérje
  • 20 g  kókuszolaj
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 50 g langyos víz
  • ~ 6 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
  • ~ 5 g tojássárgája és pici víz a kenéshez

A gluténmentes kalács elkészítése

Mérd ki egy edénybe (a lisztkeverék kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel keverd el jól el

Add hozzá a lisztkeveréket és dolgozd csomómentesre.

Pihentesd a tésztát 10 percig.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

Keverd össze a kenéshez a tojássárgát a vízzel

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrd át a tésztát.

Oszd 3 egyenlő súlyú darabra és gyúrj belőlük  gombócokat.

Minden tésztadarabot formázz rudakká, úgy, hogy a két végük vékonyabb legyen.

A 3-as fonás technikájával nem túl szorosan fond össze. Egy kis segítség a fonáshoz, persze a tésztánk más lesz, nem a hagyományos. Nézz videót, hogyan is kell 🙂

Rakd át a kalácsot a tepsire és kend le a tetejét a tojás sárgájával.

Süsd előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig.

Rácson hagyd kihűlni.

Próbáld ki Te is ezt a paleo kalács receptet és nézd meg, hogy a húsvéti sonkát, hogyan érdemes megfőzni, a kalács mellé nagyon jó lesz.

gluténmentes kalács
gluténmentes kalács

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com