Gluténmentes kalács

Iskolakezdési akció

Gluténmentes kalács

Kalácsot bármikor ehetsz, ez nem csak a húsvét része. Készítsd el amely gluténmentes verzióját mely nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, mint a bolti kalácsok. Íme a gluténmentes kalács receptje.

A gluténmentes kalács hozzávalói

  • 200 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 25 g eritrit
  • 1 g  só
  • 10 g citromhéj
  • 2 db egész tojás
  • 4 db tojás fehérje
  • 20 g  kókuszolaj
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 50 g langyos víz
  • ~ 6 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
  • ~ 5 g tojássárgája és pici víz a kenéshez

A gluténmentes kalács elkészítése

Mérd ki egy edénybe (a lisztkeverék kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel keverd el jól el

Add hozzá a lisztkeveréket és dolgozd csomómentesre.

Pihentesd a tésztát 10 percig.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

Keverd össze a kenéshez a tojássárgát a vízzel

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrd át a tésztát.

Oszd 3 egyenlő súlyú darabra és gyúrj belőlük  gombócokat.

Minden tésztadarabot formázz rudakká, úgy, hogy a két végük vékonyabb legyen.

A 3-as fonás technikájával nem túl szorosan fond össze. Egy kis segítség a fonáshoz, persze a tésztánk más lesz, nem a hagyományos. Nézz videót, hogyan is kell 🙂

Rakd át a kalácsot a tepsire és kend le a tetejét a tojás sárgájával.

Süsd előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig.

Rácson hagyd kihűlni.

Próbáld ki Te is ezt a paleo kalács receptet és nézd meg, hogy a húsvéti sonkát, hogyan érdemes megfőzni, a kalács mellé nagyon jó lesz.

gluténmentes kalács
gluténmentes kalács
Iskolakezdési akció

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com