Gerinctorna

Gerinctorna hát és derékfájások megelőzésére, megszüntetésére

Az ízületi gerincbetegségek leggyakoribb tünete a hátfájás és a derékfájás, melyeket már fiatal emberek is korán megtapasztalnak, nemcsak az időseket érinti. Az ülő életmód, a helytelen testtartás, az egyoldalú fizikai terhelés, a balesetek utáni állapotok, a környezetben lévő stressz tényezők a gerinc statikai egyensúlyának megbomlásához vezetnek, melyek kezdetben izom majd ízületi elváltozásokat okoznak. Kisebb terhelések során jelentkező izomfáradékonyság, a rossz testtartás, a diszkomfort-érzés, a különböző izomgörcsök, a gerinc környékén jelentkező villanásszerű fájdalmak mind azt jelzik, hogy valami nincs rendben. Ezek azok a tünetek, amelyekre igen is fel kell figyelni, és ha egy mód van rá, orvosolni kell.

Ehhez nyújt segítséget a gerinctorna. A preventív gerinctréning használatával igen sok civilizációs ártalom és betegség megelőzhető. Az edzések során több szervrendszer működésére hatunk egyidejűleg, és több ízületre vagyunk befolyással.

plank

A gerinctorna során a gerinc tartását és működését befolyásoló izmok erősítése és nyújtása történik. Speciális technikákat is használunk a torna során, mint a mobilizáció és a rugalmas ütköztetés. A mobilizáció az ízületek kimozgatását jelenti a legnagyobb mozgásterjedelemben, az ízületek anatómiai és élettani adottságainak megfelelően, a lehető legkisebb izommunka igénybevételével. A rugalmas ütköztetés elsősorban a gerinc rugalmas funkcióját célozza meg. Hatására a gerinc rugalmassága tovább megőrizhető. A technika anatómiai hátterét a fiziológiás görbületek megléte biztosítja. A technikával a gerinc rugalmassága fokozható valamint a csontritkulás megelőzhető.

A gerinctorna rendszeres végzésével megelőzheted, valamint elmulaszthatod a hát és vagy derékfájásod. Megtanuljuk a helyes tartás és mozgástechnikát valamint azt, is hogy hogyan ülj vagy állj, hogy cipeld a terhet, hogyan végezd a napi teendőid.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com