Zabpalacsinta banánnal glutén és tejmentesen
Hogyan készítsd el a zabpalacsintát banánnal glutén és tejmentesen? Az alábbi recept glutén, és tejmentes, hozzáadott cukor nélkül. A banán minél érettebb, annál édesebb lesz a palacsinta. Íme a zabpalacsinta banánnal receptje.
Zabpalacsinta banánnal hozzávalók
- 2 db nagyobb, érett banán
- 1,5 dl kókusztej
- 150 g gluténmentes zabpehely ledarálva
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- kókuszzsír a sütéshez
Zabpalacsinta banánnal elkészítése
- A banánt, – természetesen hámozd meg – jól dolgozd össze a villával, majd add hozzá a felvert tojást, a kókusztejet, a ledarált zabpelyhet, és a sütőport. Aprítógépben is összekeverheted. Ami fontos, hogy a palacsintatészta folyékony legyen. Pár karikát hagyhatsz és később a tésztához adhatod.
- Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt, és kanalazz bele a masszából.
- Hagyd megpirulni a palacsinta alját körülbelül két-három perc alatt. Amikor buborékok kezdenek megjelenni a tetején, egy határozott mozdulattal fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is.
- Tálald a kedvenc feltéteddel.
Próbáld ki Te is ezt a zabpalacsintát banánnal!