Zabpalacsinta banánnal

zabpalacsinta banánnal

Zabpalacsinta banánnal glutén és tejmentesen

Hogyan készítsd el a zabpalacsintát banánnal glutén és tejmentesen? Az alábbi recept glutén, és tejmentes, hozzáadott cukor nélkül. A banán minél érettebb, annál édesebb lesz a palacsinta. Íme a zabpalacsinta banánnal receptje.

Zabpalacsinta banánnal hozzávalók

  • 2 db nagyobb, érett banán
  • 1,5 dl kókusztej
  • 150 g  gluténmentes zabpehely ledarálva
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • kókuszzsír a sütéshez

Zabpalacsinta banánnal elkészítése

  1. A banánt,  – természetesen hámozd meg –  jól dolgozd össze a villával, majd add hozzá a  felvert tojást, a kókusztejet, a ledarált zabpelyhet, és  a sütőport. Aprítógépben is összekeverheted. Ami fontos, hogy a palacsintatészta folyékony legyen. Pár karikát hagyhatsz és később a tésztához adhatod.
  2. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt, és kanalazz bele a masszából.
  3. Hagyd megpirulni a palacsinta alját körülbelül két-három perc alatt. Amikor buborékok kezdenek megjelenni a tetején, egy határozott mozdulattal fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is.
  4. Tálald a kedvenc feltéteddel.

Próbáld ki Te is ezt a zabpalacsintát banánnal! 

zabpalacsinta banánnal
Zabpalacsinta banánnal

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com