Kardio edzés otthon nőknek

Kardio edzés otthon nőknek

A kardioedzések rövid idő alatt sok kalóriát égethetnek. A tempós gyaloglás, a lassú szobabiciklizés, az úszás, az ugrókötelezés vagy a nordic walking a könnyebb kardiós mozgásformához tartoznak, amelyek hozzájárulnak az állóképesség növeléséhez, valamint a formás alak eléréséhez, és ráadásul az izommennyiséget sem csökkentik.

A magasabb intenzitású mozgásformához tartozik az úgynevezett HIIT-módszer, azaz a hight intensity intervallum training, amely jobban megdolgoztatja az izmokat, és elősegíti a zsírégetést, ugyanakkor nem javaslom, hogy ha nagyobb túlsúllyal rendelkezel, akkor ilyen mozgásformával kezdj bele a sportolásba.

Ha a kardioedzésed felváltva végzed erősítéssel, akkor biztosan nem fogsz izmot veszíteni, mert nem feledd, hogy tested kontúrját az izmaid adják (pontosabban az izmokat körbevevő kötőszövet, de ez egy másik cikk témája).

Az alábbi gyakorlatokat kezdők is nyugodtan végezhetik. Közepes vagy magas intenzitással két-két percig végezd, majd minden egyes gyakorlat után 60 másodpercig pihenj. Ezzel egy 15-20 perces remek “zsírrobbantó” kardioedzést kapsz. Ne feledd, a gyakorlatok előtt minimum 5-10 perces bemelegítést végezz!!!

Kardio edzés otthon nőknek: Négyütemű fekvőtámasz

Végezz négyütemű fekvőtámaszt. Guggolj le, majd egy kirúgással hozd magad vízszintesbe, húzd magad alá a lábaid és ugorj egy nagyot úgy, hogy a kezeid párhuzamosan legyenek a fejed felett.

Kardio edzés otthon nőknek
Kardio edzés otthon nőknek – négyütemű fekvőtámasz

Kardio edzés otthon nőknek: Kitörés

Húzd ki magad, tedd a kezeidet a csípődre vagy az arcod elé úgy, hogy mindkét karod párhuzamosan legyen egymás mellett és végezz kitörést. Arra figyelj, hogy a két lábfejed nagyjából egy vonalba kerüljön.

Kardio edzés otthon nőknek
Kardio edzés otthon nőknek – Kitörés

Kardio edzés otthon nőknek: Guggolás

Állj egyenesen, vállszélességű terpeszben, lábfejek párhuzamosak, majd egyenes háttal végezz guggolásokat. Csípőből indítsd a mozgást, mintha egy székre akarnál leülni.

Kardio edzés otthon nőknek
Kardio edzés otthon nőknek – Guggolás

Kardio edzés otthon nőknek: Ugrálókötelezés

Az ugró kötelezés is kardió edzésnek számít. Ezt akkor ajánlom csak, ha nincs nagy súlyfelesleg rajtad, mivel ugrálás közben a testsúlyod ránehezedik az ízületeidre. Páros lábbal ugrálva végezz 50 tekerést, majd egy kis pihenő után folytasd még 50-el. Kemény lesz.

Kardio edzés otthon nőknek
Kardio edzés otthon nőknek – Ugrálókötelezés

Kardio edzés otthon nőknek: Jógahíd

Ez már inkább erősítő gyakorlat, de hidd el az ugrálókötelezés után még jól is fog esni. Feküdj a földön hanyatt, a lábakat kicsit húzd fel és csinálj csípőszéles terpeszt és emelgesd a csípődet. Jól edzi a fenékizmokat ez a gyakorlat.

Kardio edzés otthon nőknek
Kardio edzés otthon nőknek – Jógahíd

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com