Szereted a bejglit? Éppen diétázol és ezért nem akarod, a hagyományos változatot fogyasztani? Akkor figyelj, mert most bemutatok egy nagyon egyszerű diós bejgli receptet, amit még a diétádba is beilleszthetsz. Íme a diétás bejgli receptje.
A tészta hozzávalói:
-
125 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
-
20 g bio porcukor (nádcukor)
-
0,5 g himalájai só
-
10 g frissen facsart citrom leve
-
140 g víz
-
kókuszolaj a kenéshez
A diós töltelék hozzávalói:
-
80 g darált dió
-
40 g kristályos eritrit
-
1 citrom reszelt héja
-
5 g útifűmaghéj
-
20 g sűrű sárgabaracklekvár hozzáadott cukortól mentes
-
25 g mazsola
A diétás bejgli elkészítése lépésről lépésre:
-
Mérd ki egy nagyobb edénybe a folyékony összetevőit a tésztának
-
Add hozzá a sót és az édesítőt végül a lisztet
-
A liszttel együtt gyúrd össze. Először nagyon lágy lesz a tészta, de kb. 1 perc alatt összeáll, ne adj hozzá további lisztet.
-
Tedd félre 5 percre, addig el tudod készíteni a tölteléket.
-
Keverd össze a diós töltelék száraz összetevőit, végül add hozzá lekvárt. Jól keverd el egy kanállal vagy kézzel.
-
A tésztát nyújtsd ki kb. 20-25 cm-es téglalapra.
-
Töltsd meg a diós töltelékkel úgy, hogy széleitől 1,5 cm szabad helyet hagyj,a felső végétől úgy 3 cm-t. Simítsd rá a tölteléket és hajtsd be a tésztalapot a rövidebb oldalsó széleknél.
-
Végül, amennyire csak tudod szorosan tekerd fel a hosszanti oldaláról, majd fektesd sütőpapírra. A tetejét kend meg a kókuszolajjal.
Előmelegített sütőben, alsó-felső programon süsd 180 fokon 30 percig, majd kend le újra és 200 fokon 15 percig.
Miután kivetted a sütőből, ha gondolod még fújd le olajsprayvel, hogy még fényesebb legyen. Hagyd kihűlni, és szeleteld fel.
Ez a diétás bejgli kicsit más ízű, mint a megszokott hagyományos, fehér lisztes. Viszont nem fogja úgy megemelni a vércukorszinted. Egészséges, diétás verzió. Próbáld ki Te is!