Szereted a fasírtot? Szeretnéd egy kicsit különlegessé tenni? Íme egy recept, ami tényleg színt visz az ételbe. Köretként pedig próbáld ki mellé a répafánkot. Ez a céklás fasírt a répafánkkal beilleszthető bármilyen diétába, valamint a paleo étrendbe is. Íme a recept.
Reszeld le a céklád, ha gondolod főzd meg és utána, de lehet nyersen is
Szeleteld vékonyra az újhagymát
Keverd össze a darált hússal a céklát, a vékonyra szelt hagymát, és reszeld rá a sajtot
Add hozzá a tojást, valamint az őrült mandulát vagy mandulalisztet
Add hozzá a fűszereket és jól keverd össze.
Vizezd be a kezed és formálj tetszőleges méretű fasírtgolyókat belőle.
Kisütheted serpenyőben illetve sütőben is. A sütőben való sütés előnye, hogy zsírt kell használni, de az aljára és a tetejére tegyél, hogy ne száradjon ki.
A köret, a répafánk hozzávalói:
400 g puhára párolt sárgarépa
2 tojás
3-4 evőkanál kókuszliszt
1 csipet szódabikarbóna
só, bors
vaj vagy kókuszzsír a sütéshez
A répafánk elkészítése:
A sárgarépát a tojással, a kókuszliszttel, a szódabikarbónával és a sóval, borssal turmixold össze. A massza lágy legyen, de ne folyékony.
Forrósítsd fel a zsíradékot
Kb 1 evőkanálnyi darabot dobj bele a felforrósított zsíradékba
Kis lángon mindkét oldalát süsd meg aranyszínűre , majd konyhai papírtörlőre tedd rá, hogy a felesleges zsírt felszívja róla
Tálald a céklás fasírt mellé. A gyerekek is imádni fogják, kiválóan helyettesíti a krumplit. Próbáld ki Te is!