Cukkini fasírt
Szereted a fasírtot, de nem szeretnél olajban sült marhahúsból vagy sertéshúsból készült gombócokat fogyasztani? Akkor a „vegetáriánus” változatot (cukkini fasírt) Neked találtak ki. Sült édesburgonyával tálald. Próbáld ki Te is a cukkini fasírtot Te is!
Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini,
- 1 db M-es tojás,
- ~40 g szezámmag
- szezámliszt,
- 10 dkg kemény sajt,
- só, bors,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 db édesburgonya
Az elkészítés lépései:
- A cukkinit hámozd meg és reszeld le, sózd be és kb. 5 perc múlva nyomd ki jól a levét.
- Add hozzá a tojást, a fűszereket,a szezámmaglisztet és a reszelt sajtot. Lehet elég lágy lesz, akkor még adj hozzá szezámlisztet, de az sem baj, ha kicsit lágy. Lényeg, hogy tudj belőle gombócokat gyúrni.
- Az édesburgonyát pucold meg és vágj vékony szeleteket belőle. Egy nagyon pici kókuszolajat csepegtess a cukkinigombócokra és az édesburgonyára is.
- Tedd be a sütőbe 200 fokra kb. 20 percre. Érdemes átforgatni, hogy minden oldala megsüljön.
Próbáld ki ezt fasírt receptet Te is!
