Szakadásmentes zabpalacsinta (gluténmentes)

szakadásmentes zabpalacsinta

Szakadásmentes zabpalacsinta gluténmentesen

Végre egy zabpalacsinta, ami  nem szakad, nem is ragad le. Töltheted valamilyen cukormentes lekvárral. Íme a szakadásmentes zabpalacsinta receptje gluténmentesen.

Szakadásmentes zabpalacsinta hozzávalói

  • 200 gramm gluténmentes zabliszt
  • 3 db tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 dl kókusztej
  • kókuszzsír vagy olívaolaj

Szakadásmentes zabpalacsinta elkészítése

Keverd  a száraz összevalókat egy tálban össze.

Add hozzá a 3 tojást és óvatosan keverd hozzá a vizet és a tejet.

Elsőre nem lesz sűrű a tészta, kell várni kb. 30 percet. Addig pihentesd.

A pihentetés után a serpenyőt fújd le az olajjal vagy a kókuszzsírral kend le.

Nagyjából másfélszer annyi tésztát érdemes palacsintánként számolni, mint a hagyományos verziónál, így lesz szakadásmentes zabpalacsinta.

Amikor beleöntöd a tésztát a serpenyőbe, akkor vedd le alatta a lángot, vagy kapcsold alacsonyra a hőfokozatot, és várd meg míg a palacsinta magától feljön. Ekkor óvatosan fordítsd meg. Légy türelemmel és akkor nem fog elszakadni. 

A szakadásmentes zabpalacsinta titka a pihentetés és a forró serpenyőbe adagolás, majd az alacsony hőfokon való sütés.

Töltsd meg a kedvenc töltelékeddel.

Próbáld ki Te is a szakadásmentes zabpalacsintát, nézd meg a többi zabpalacsinta receptet is a blogon!

 

szakadásmentes zabpalacsinta
Szakadásmentes zabpalacsinta (a kép illusztráció)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com