Saját testsúlyos köredzés

 

Saját testsúlyos köredzés

Szeretnél egy otthon is elvégezhető saját testsúlyos edzést, amivel sok kalóriát tudsz elégetni. Akkor ez a saját testsúlyos köredzés Neked való.  Nincsenek benne eszközök, így bárki könnyedén elvégezheti.

Arra figyelj, hogy az edzést egy alapos bemelegítéssel kezdd. Ha van otthon például szobakerékpárod, használd bátran, majd utána jöhet a gimnasztikai bemelegítés dinamikus nyújtógyakorlatokkal, ízületek átmozgatásával, izmok bemelegítésével. Az edzés végén pedig először hengerezz majd alaposan nyújtsd le az izmokat.

Végezd az alábbi gyakorlatsort megállás nélkül a megadott ismétlésszámokban. Amint kész vagy egy körrel, vagyis egymás után végrehajtottál minden feladatot, pihenj, nyújts és jöhet a következő kör. Végezd el legalább 3-4x.

Saját testsúlyos köredzés: Guggolás – 15-20 ismétlés

Állj vállszéles terpeszbe, a lábfejek előre nézzenek (így stabilizálod a csípőd). Indítsd a csípődet lefelé úgy, hogy a térdek maximum a lábujjakig menjenek előre. A törzsedet próbáld minél közelebb tartani a függőlegeshez, csak enyhén dőlj előre, a hátad végig maradjon egyenes. A fejed maradjon a gerinc meghosszabbított vonalában. Ha nehéz az egyensúly megtartani, emeld a karokat mellső középtartásba, ez sokat fog segíteni. A térdek kövessék a lábfejek vonalát, semmiképp se essenek befelé, akkor sem, amikor felfelé jössz már. Legalább combvízszintig engedd a csípődet, onnan pedig egyenesedj fel!

guggolás
Guggolás

Saját testsúlyos köredzés: Burpee, vagy négyütemű fekvőtámasz – 12 ismétlés

Állj terpeszbe, majd guggolj le, tedd a kezedet a talajra, a lábakkal ugorj hátra fekvőtámasz tartásba. Itt ügyelj arra, hogy a derekad stabil és feszes legyen, ne essen be. Ugorj vissza a lábakkal közel a két talajon lévő kezedhez, majd ugorj fel terpeszállásba, közben tapsolj egyet a fejed felett és ugorj vissza a kiinduló helyzetbe.

saját testsúlyos intervallum edzés
saját testsúlyos köredzés: burpee

Saját testsúlyos köredzés: Kisétálás fekvőtámaszba karhajlítással és -nyújtással – 10 ismétlés

Állj vállszéles terpeszbe, majd lassan előrehajolva tedd a talajra a két tenyeredet, amelyeken sétálj előre fekvőtámasz helyzetig, majd végezz karhajlítást és -nyújtást! A fejed végig maradjon a gerinc meghosszabbított vonalában. A karhajlításkor tartsd a derekadat stabilan és a mellkasoddal közelítsd a talajt. A fejed tartására itt is ügyelj. Miután a karhalítást és -nyújtást elvégezted, sétálj vissza és egyenesedj fel.

Saját testsúlyos köredzés: Kisétálás fekvőtámaszba, itt még csinálj fekvőtámaszt is

 

Saját testsúlyos köredzés: Kitörés hátra: 12-12 ismétlés

Állj vállszéles terpeszbe. Egyik lábaddal lépj hátra egy jó nagyot úgy, hogy a csípőd süllyesztésekor az elöl lévő térd ne menjen a lábujjak vonala elé. A törzsed maradjon függőleges, a hátul lévő térdednél is derékszög legyen és elöl is kb. derékszög. Süllyeszd a csípődet, amíg a hátul lévő lábad majdnem a talajhoz ér, majd zárd vissza a lábadat kiinduló helyzetbe és jöhet a másik láb! A fejedet itt is tartsd a gerinc meghosszabbított vonalában! Végig húzd ki magad!

saját testsúlyos köredzés
saját testsúlyos köredzés: kitörés hátra

Saját testsúlyos köredzés: Plank, vagyis alkartámasz tartás – min. 30 mp

Az alkartámasz tartásnál különösen figyelni kell arra, hogy a medencéd hátrabillentésével stabilizáld a derekadat és a törzsedet. Az alkarok párhuzamosan fekszenek egymás mellett, a tenyerek lefelé néznek. A fejed tartsd! A felső és alsótest egy vonalban legyen, végig figyelj arra, hogy told el magadat a talajtól!

plank
Saját testsúlyos köredzés: Plank

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com