ŐSZI LÉLEKMELENGETŐ GOMBALEVES




Ősszel, most ebben a borús időben mindannyian vágyunk egy kis „lélekmelengetésre”. Ezt most egy klasszikus recepttel fogjuk elérni, méghozzá gombából. Fogyasztása minimális kalóriabevitellel jár, fehérjéje pedig tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A legtöbb gomba 90% vizet, nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz. Így bátran eheted, ha éppen diétázol is.

 

 

Gombaleves

Hozzávalók:

  • 250 g csiperkegomba

  • 1 fej vöröshagyma

  • 0,5 liter víz

  • só, bors, fűszerek ízlés szerint

  • kókuszzsír

Elkészítése:

1. Pucold meg a hagymát, vágd fel karikákra

2. Mosd le a gombát és vágd fel apró darabokra és néhányat hosszában, szeletekre.

3. Ezt a pár darabot tegyél félre, ezt fogod majd chipsnek kisütni.

4. Egy lábosban hevíts egy kis kókuszzsírt és dinszteld meg a hagymát

5. Ha a hagyma elkészült, dobd rá a gombát és párold meg. Jó sok vizet fog ereszteni, ebben párold.

6. Ha a leve már elfőtt, öntsd hozzá a vizet és abban főzd, míg megpuhul. Fűszerezd ízlés szerint, mindenképpen sózd meg.

7. Közben egy serpenyőben süsd aranybarnára gombaszeleteket.

8. Ha megfőtt a leves, egy botmixerrel – vagy egy turmixgépbe is öntheted – pépesítsd.

9. Szórd rá a gombachipseket.

Te hogyan készíted a gombalevest?






















Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

18 − öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com