Ősszel, most ebben a borús időben mindannyian vágyunk egy kis „lélekmelengetésre”. Ezt most egy klasszikus recepttel fogjuk elérni, méghozzá gombából. Fogyasztása minimális kalóriabevitellel jár, fehérjéje pedig tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A legtöbb gomba 90% vizet, nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz. Így bátran eheted, ha éppen diétázol is.
Gombaleves
Hozzávalók:
-
250 g csiperkegomba
-
1 fej vöröshagyma
-
0,5 liter víz
-
só, bors, fűszerek ízlés szerint
-
kókuszzsír
Elkészítése:
1. Pucold meg a hagymát, vágd fel karikákra
2. Mosd le a gombát és vágd fel apró darabokra és néhányat hosszában, szeletekre.
3. Ezt a pár darabot tegyél félre, ezt fogod majd chipsnek kisütni.
4. Egy lábosban hevíts egy kis kókuszzsírt és dinszteld meg a hagymát
5. Ha a hagyma elkészült, dobd rá a gombát és párold meg. Jó sok vizet fog ereszteni, ebben párold.
6. Ha a leve már elfőtt, öntsd hozzá a vizet és abban főzd, míg megpuhul. Fűszerezd ízlés szerint, mindenképpen sózd meg.
7. Közben egy serpenyőben süsd aranybarnára gombaszeleteket.
8. Ha megfőtt a leves, egy botmixerrel – vagy egy turmixgépbe is öntheted – pépesítsd.
9. Szórd rá a gombachipseket.
Te hogyan készíted a gombalevest?
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: