MEXIKÓI CSIRKESZÁRNY

Mexikói csirkeszárny
Mexikói csirkeszárny

Szereted a mexikói konyhát? Akkor készítsd el a csirkeszárnyakat mexikói módra. A mexikói konyha egyik érdekessége a natúr csokoládé a húsételekben. Ez lehet 100%-os táblás csoki, de itt most az egyszerűség kedvéért natúr kakaóport használunk. Íme a mexikói csirkeszárny receptje:




Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny

  • 4 evőkanál folyékony kókuszolaj

  • 1 kk. csili

  • 1 kk római kömény

  • 1/2 kk. őrölt fahéj

  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

  • 1 csipet őrölt szegfűbors

  • 2 kk. natúr kakaó

  • 1 kk méz (opcionális)

A mexikói csirkeszárny elkészítése lépésről lépésre:

A csirkeszárnyakról levághatod a szárnyvégeket (de nem muszáj, jó ropogós lesz). A szárnyakat sózd be, és egy tűzálló tálba tedd egymás mellé.

A kókuszolajban keverd el a csilit, a római köményt, a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot, a kakaót, illetve a mézet.

Ezzel a keverékkel dörzsöld be a csirkeszárnyakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süsd. Forrón tálald. Köretnek én most cukkini spagettit választottam.

Jó étvágyat a mexikói csirkeszárnyhoz!

Mexikói csirkeszárny
Mexikói csirkeszárny

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:





Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com