Szereted a mexikói konyhát? Akkor készítsd el a csirkeszárnyakat mexikói módra. A mexikói konyha egyik érdekessége a natúr csokoládé a húsételekben. Ez lehet 100%-os táblás csoki, de itt most az egyszerűség kedvéért natúr kakaóport használunk. Íme a mexikói csirkeszárny receptje:
Hozzávalók:
-
8 db csirkeszárny
-
só
-
4 evőkanál folyékony kókuszolaj
-
1 kk. csili
-
1 kk római kömény
-
1/2 kk. őrölt fahéj
-
1 csipet őrölt szegfűszeg
-
1 csipet őrölt szegfűbors
-
2 kk. natúr kakaó
-
1 kk méz (opcionális)
A mexikói csirkeszárny elkészítése lépésről lépésre:
A csirkeszárnyakról levághatod a szárnyvégeket (de nem muszáj, jó ropogós lesz). A szárnyakat sózd be, és egy tűzálló tálba tedd egymás mellé.
A kókuszolajban keverd el a csilit, a római köményt, a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot, a kakaót, illetve a mézet.
Ezzel a keverékkel dörzsöld be a csirkeszárnyakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süsd. Forrón tálald. Köretnek én most cukkini spagettit választottam.
Jó étvágyat a mexikói csirkeszárnyhoz!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: