Paprikás csirke recept

Iskolakezdési akció

Gyerekkorunk nagy kedvence a paprikás csirke.  Fogyassz mellé egy olyan nokedlit, ami gluténmentes, tejmentes, szójamentes. Íme a paprikás csirke recept.

A paprikás csirke recept hozzávalói

  • 2 ek kacsazsír vagy libazsír vagy kókuszzsír
  • 1-1,5 kg csirke alsó-, és felsőcomb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 – 5 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • ~10 dl csirkealaplé vagy víz
  • 3 púpozott tk  pirospaprika
  • Só, őrölt feketebors

A paprikás csirke recept elkészítése

Egy nagyobb lábasban, a zsiradékon a sózott-borsozott csirkecombokat alaposan pirítsd le,  szedd ki és tedd félre.

Tedd a finomra aprított vöröshagymát, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát a lábasba és párold üvegesre.

Add hozzá a héjától megfosztott és egészen apróra vágott paradicsomot és a kimagozott, szintén apróra vágott paprikát is.

Az egész keveréket addig párold, míg az egész szép aranybarna színt nem kap.

Ekkor öntsd fel 2 dl alaplével, zsírjára pirítsd és újabb 2 dl-vel öntsd fel.

Kb. 15-20 perc párolás után a hagymás-paprikás-paradicsomos alap homogén és krémes lesz, ez kell a tökéletes szafthoz

Add hozzá a pirospaprikát, keverd el és pakold bele az előpirított csirkerészeket.

Öntsd fel újabb 2 dl alaplével és egészen addig párold, míg finoman lepirul a szaft és a hús az edény alján.

Ekkor újabb adag (kb. 3-4 dl) alaplével öntsd fel a paprikás alapot és lefedve omlósan puhára főzd meg a csirkét.

Tálald a nokedlivel és uborkasalátával.

Próbáld ki Te is ezt a paprikás csirke receptet!

paprikás csirke recept
paprikás csirke recept
Iskolakezdési akció

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com