Kerüld el, hogy az ülőmunka Téged is tönkretegyen!

Mit jelent a Természetes mozgásminta tréning, az NMPT (Natural Movement Training)?

Egy komplex rendszer, mely a mozgásszervi problémákat nem helyileg kezelve próbálja megszüntetni, hanem az emberi testet egységében szemlélve, az idegrendszer működését a helyes irányba terelve segít korrigálni a hibás mozgásmintákat, ezáltal segít megelőzni számos gerinc- és ízületi problémát.

A természetes mozgásminta tréning a helyes mozgásmintát tanítja meg az idegrendszerednek, vagyis lényeglátóan szelektálva nyújtja, ellazítja, vagy aktivizálja azokat az izmaid, amelyek szükségesek a gerinced és az egyéb ízületeid egészséges állapotának a fenntartásához. Ezek az izmaid azok, amik ha ülőmunkát végzel, a számítógép, a tv előtt görnyedsz, autót vezetsz,  akkor sajnos nem, vagy nem megfelelően működnek, így újra kell magad szó szerint programoznod.

A természetes mozgásminta tréning (NMPT) végső célja

Bekapcsolni a gerinc stabilitására szolgáló izmokat, újraprogramozni az idegrendszer helyes izmokat működtető hatását.

Ennek elérése érdekében először kiiktatjuk azokat a lágyrész-zsugorodásokat, melyek lehetetlenné teszik a tested optimális működését. A megváltozott mozgásminta olyan kóros tartást vált ki, ami statikailag lehetetlenné teszi a tested helyes tartásának és mozgásmintáinak a kialakulását.

A gyakorlatok arra szolgálnak, hogy felszámold a testedben lévő olyan rövidüléseket, melyek lehetetlenné teszik, vagy nehezítik a helyes mozgás- és tartásminta kialakulását. Ha bármelyik nyújtó gyakorlat könnyen megy, akkor kihagyhatod, azonban ha valamelyiknél ellenállást vagy hiányosságot tapasztalsz, akkor az adott gyakorlatot addig kell csinálnod, amíg az elvárt mozgástartományt könnyen be tudod járni.

Kinek ajánlom a Természetes mozgásminta tréninget?

• aki el akarja kerülni a gerinc- és ízületi fájdalmakat,
• akinek már volt gerincsérve és szeretné megelőzni az újabb gerincsérv kialakulását,
• aki gerincbarát módon szeretne sportolni,
• aki idős korában is fiatalosan szeretne mozogni,
• aki szeretne elkerülni olyan tüneteket, mint a befagyott váll, tenisz- és golfkönyök,
• aki hajlandó is tenni valamit a csípőízületi és térdízületi kopásának kialakulása ellen,
• aki elkerülné az előrehelyezett fejtartás okán kialakuló fejfájást, illetve állkapocs ízületi eredetű fülzúgást és szédülést,
• aki javítaná testtartását és megelőzné a mozgásrendszer öregedésének tulajdonított fájdalmakat,
• aki nem csak tüneti kezelésre vágyik, hanem egy lényeglátó, szigorúan kutatásokra épülő, modern és hosszútávon hatékony megoldást keres.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com