Adventi püspökkenyér



püspökkenyér
Adventi püspökkenyér

A család kedvence a püspökkenyér. A családi összejövetelek elmaradhatatlan sütijéért mindenki rajongott. Íme a püspökkenyér paleo változatban, étcsokival, aszalt gyümölcsökkel.









Hozzávalók:

  • 6 tojás

  • 1 érett banán

  • 1 csipet só

  • 1 tk. sütőpor

  • 40 g eritrit

  • 3 ek. kókuszolaj

  • 100 g hámozott, őrölt mandula

  • 100 g apróra vágott étcsokoládé

  • ~200 g aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, mazsola)

A püspökkenyér elkészítése lépésről lépésre:

  1. Válaszd ketté a tojásokat,

  2. A tojások sárgájához tedd hozzá a pépesített banánt, a sót, a sütőport, az eritritet és a 3 evőkanál olajat. Az egészet keverd simára,

  3. Habverővel verd fel kemény habbá a tojásfehérjét,

  4. A hab felét add hozzá a tojássárgás keverékhez, óvatosan forgasd bele a mandulát, az étcsokit, az aszalt gyümölcsöket, majd a maradék fehérjehabot.

  5. Vékonyan kiolajazott formába öntsd vagy sütőpapírral béleld ki és kb. 150 Celsius-fokon kb. 60 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e, ha nem akkor alufóliával letakarva süsd tovább. Ha sütés közben túl gyorsan pirul a teteje, akkor már eleve takard le alufóliával.

  6. Formából óvatosan borítsd ki és hűtőrácson hagyd kihűlni. Csak teljesen kihűtve szeleteld és tálald.

Próbáld ki Te is ezt az adventi püspökkenyér receptet!


püspökkenyér
Adventi püspökkenyér

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com