VEGÁN BEJGLI


Vegán bejgli
Vegán bejgli recept

Vegán étrend szerint táplálkozol? Nem eszel húst és tojást sem? Akkor számodra ez az egyik legjobb bejgli recept, a vegán bejgli receptje.






A tészta hozzávalói:

  • 115 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék

  • 25 g kókuszolaj (a kókuszzsírt melegítsd fel)

  • 130 g langyos kókusztej

  • kókuszolaj a kenéshez

A diós töltelék hozzávalói:

  • 70 g darált dió

  • 100 g cukormentes sárgabaracklekvár

  • 2-3 teáskanál bambuszrostliszt

  • fél citrom héja lereszelve

A vegán bejgli elkészítése lépésről lépésre:

  1. Keverd össze a tészta nedves hozzávalóit egy nagyobb tálban

  2. Add hozzá a lisztkeveréket és gyúrd össze, néhány másodperc alatt összeáll a tészta. Pihentesd még a tölteléket elkészíted.

  3. A töltelékhez a darált diót keverd össze a sárgabaracklekvárral.

  4. Adj hozzá 2-3 teáskanál bambuszrostlisztet valamint fél citrom héját lereszelve.

  5. Keverd jól össze a töltelék hozzávalóit.

  6. Nyújtsd ki a tésztát kb. 20-25 cm-es téglalap alakra.

  7. Tedd rá a tölteléket, egyenletesen oszlasd el rajta. Hagyja a széleitől 1-1,5 cm-t minimum. Hajtsd be rövidebb oldalsó széleket.

  8. Óvatosan tekerd fel a hosszanti oldaláról, majd vékonyan kend meg a kókuszolajjal. Ettől lesz szép színe.

  9. Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 15 percig, majd 175 fokon kb. 25-30 percig, ez sütőtől is függ.

  10.  Miután kihűlt,  csak utána vágd fel.

Ez az egyik legeslegfinomabb diós bejgli, amit valaha ettem, ez a vegán bejgli.

Vegán bejgli
Vegán bejgli

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com