PALEO ALMÁS PITE

Te is szereted az almás pitét, viszont nem szeretnéd a hagyományos fehérlisztes, cukros verziót fogyasztani? Akkor az alábbi almás pite receptet Neked találták ki. Ez a verzió mindenmentes, még tojás sincs benne és az almát sem kell főzni.

Paleo almás pite receptje
Paleo almás pite receptje

Hozzávalók egy 24 cm-es kerek formához.

A tésztalaphoz:

  • 120 g gesztenyeliszt

  • 80 g nyílgyökérliszt

  • 1 csipet só

  • 50 g eritrit

  • 120 g kókuszzsír

A töltelékhez:

  • 5-600 g reszelt alma

  • 2 evőkanál citromlé

  • 1 kávéskanál fahéj

  • 15 g útifűmaghéj

  • 1 csipet vaníliaőrlemény

A paleo almás pite elkészítése lépésről lépésre:

  1. A sütőt melegítsd elő 170 fokra.

  2. Olvaszd fel a mikróban a kókuszzsírt

  3. A gesztenyelisztet dolgozd össze a nyílgyökérliszttel, a sóval, eritrittel és a felolvasztott kókuszzsírral.

  4. Ha sikerült a kezedről leszedni a tésztát J akkor egyenletes rétegben öntsd bele a formába.

  5. 15 percig süsd 170 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon.

  6. Akkor van kész, amikor tapintásra nem ragad a teteje.

  7. Vedd ki a sütőből és hagyd hogy teljesen kihűljön.

  8. Amíg hűl készítsd el a tölteléket. Hámozd meg az almákat és reszeld le.

  9. Keverd össze a töltelék hozzávalóit alaposan, majd a már kihűlt tésztalapra simítsd rá.

  10. Tálalásig tartsd hűtőszekrényben.

Paleo almás pite
Paleo almás pite

Napokig eláll a hűtőben, közben élvezeti értékéből mit sem veszít.

Próbáld ki ezt a szuper receptet Te is!

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com